zondag 11 oktober 2009 – 15.00 uur

MANDOLINE & PIANO
Eva den Dool – piano
Sebastiaan de Grebber – mandoline
Scarlatti, Beethoven, Calace
Presentatie cd: “The Art of the Mandolin”

Sebastiaan de Grebber en Eva van den Dool Verrassende combinatie: mandoline en piano

Eva den Dool en Sebastiaan de Grebber

Een concert van mandoline en piano, een buitengewone goed klinkende combinatie, is te horen in ’t Mosterdzaadje op zondag 11 oktober om 15.00 uur. De mandoline wordt bespeeld door de internationaal befaamde Sebastiaan de Grebber, achter de vleugel zit pianiste Eva van den Dool. Twee gepassioneerde musici, geroemd om hun sprankelend en fijnzinnig samenspel. Uitgevoerd gaan worden muziek van o.a. Scarlatti, Beethoven en Calace.

Sebastiaan de Grebber studeerde Cum Laude af en krijgt in binnen- en buitenland veel waardering voor zijn virtuoze mandolinespel. Hij mag ambassadeur van de mandoline genoemd worden. Sinds 2007 vormt hij een duo met Eva van den Dool. Zij leggen zich toe op het uitvoeren van origineel gecomponeerde muziek voor mandoline en piano. De muziek komt uit verschillende periodes uit de muziekgeschiedenis, met als grootste bron de gouden periode van de mandoline: de Romantiek.

Daarnaast weet dit verrassende en bijzonder professionele duo hedendaagse componisten te inspireren tot het schrijven van muziek. Zo wordt ‘Rhapsody’ uitgevoerd, een werk dat de Grieks-Amerikaanse componist Victor Kioulaphides voor het duo schreef. Al met al zijn ze zo in staat een rijk geschakeerd en veelzijdig programma ten gehore te brengen.

Reacties zijn afgesloten.