zondag 22 november 2009 – 15.00 uur

KLARINET EN PIANO
Anna Yedigaryan – piano
Ilse Eijsink – klarinet
Reinecke, Bagdasaryan, Debussy, Schumann, Muczynski

Duo Con Spirito: Het warme samenspel van Anna Yedigaryan en Ilse Eijsink

Duo Con Spirito

Op zondag 22 november om 15.00 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de klarinettiste Ilse Eijsink en de pianiste Anna Yedigaryan. Zij vormen samen het Duo Con Spirito en spelen vol hartstocht de muziek van Reinecke, Debussy, Schumann, Muczynsky en van de Armeense componist Bagdasaryan.

Anna en Ilse leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij deelden een muziekproject en hun muzikale taal klikte zo goed dat ze nu al enkele jaren een vast duo zijn. Duo Con Spirito gaat vijf prachtige stukken uitvoeren en neemt het publiek mee op een reis door de wereldliteratuur voor beide instrumenten. Omdat het muzikale hart van Duo Con Spirito bij de Romantische muziek van de 19e eeuw ligt, is het programma daar ook op gegrondvest. Heerlijke romantiek bij Schumann en Reinecke, ijzeren repertoire. Maar het onbekendere werk wordt niet geschuwd. Uitgangspunt voor hun keuze is het warme samenspel tussen klarinet en piano, waarbij beide instrumenten gepassioneerd hun muziek kunnen laten klinken.

De pianiste Anna Yedigaryan is geboren en getogen in Armenië. Haar beide ouders zijn pianisten. In Yerevan, de hoofdstad van Armenië gaat zij als wonderkind op 6 jarige leeftijd naar de muziekschool. Zij was zeer opvallend door haar hoge niveau. Als ze 16 jaar is wordt ze toegelaten op het Staats Conservatorium van Yerevan, waar ze cum laude afstudeert. Om zich meer in het Europese pianospel en westerse componisten te verdiepen besluit zij haar studie te vervolgen op het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaya, waar zij in 2004 afstudeert. Zij treedt regelmatig op zowel solistisch als in Kamermuziekverband.

Ilse Eijsink behaalde haar Mastertitel in 2007 bij Hans Colbers aan het Conservatorium in Amsterdam. Nog twee jaar studeerde zij basklarinet en afgelopen juni kreeg zij ook voor dit instrument haar Master titel. Intussen remplaceerde zij veelvuldig in verschillende orkesten, maar vanaf 2007 is zij als klarinettiste verbonden aan de Marinierskapel in Rotterdam.

Het publiek krijgt tijdens het concert een mondelinge toelichting op de te spelen stukken.

Reacties zijn afgesloten.