vrijdag 20 november 2009 – 20.15 uur

“RONDOM CLARA SCHUMANN”
Marina Besselink & Adelaïde Rouyer – zang
Femke de Graaf – piano
Liederen en duetten van:
Clara en Robert Schumann, Brahms en Fanny en Felix Mendelssohn

Rondom Clara Schumann

Femke de Graaf
en Marina Besselink

Op vrijdag 20 november om 20.15 uur wordt ’t Mosterdzaadje ondergedompeld in de sfeer en tijd van Clara Schumann. “Rondom Clara Schumann” is een programma van de pianiste Femke de Graaf en de zangeressen Marina Besselink en Adélaïde Rouyer. Liederen en duetten van Clara en Robert Schumann, Brahms, Fanny en Felix Mendelssohn.

In het programma wordt in gegaan op het leven en werk van Clara en haar meest dierbare tijdgenoten. Daarmee krijgt het publiek alvast een voorproefje van wat te zien zal zijn in de muziektheater productie “Bleke Rozen”, dat in 2010 in première gaat.

De sopraan Marina Besselink studeerde schoolmuziek, klassieke zang en volgde een theateropleiding. Zij maakte een theatertour met de kindervoorstelling De BZTBand Live, in de regie van Peter de Jong (Mini&Maxi). Komende zomer vertolkt zij op het Grachtenfestival de rol van Mädchen in de kameropera “Vloed” van Boris Blacher.

Adelaïde Rouyer

Adélaïde Rouyer begon haar muzikale opleiding in Frankrijk als klarinettist. Nu is zij bijna afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium bij Jon Thorsteinsson. Zij speelde al meerdere rollen o.a. in Les Aventures du Roi Pausole van Honegger o.l.v. Ed Spanjaard. In 2010 speelt zij de rol van Florence Pike in Albert Herring van Britten.

Femke de Graaf studeerde piano bij Mila Baslawkaja en liedbegeleiding en opera coaching bij Rudolf Jansen en Han Luis Meijer. Zij volgde veel masterclasses met Francis van Broekhuizen met wie zij een vast duo vormt. Zij werkte als correpetitor bij de afdeling Jong Talent aan het Conservatorium van Amsterdam. Dit seizoen gaat zij zich in de kamermuziek storten met tal van ensembles.

Reacties zijn afgesloten.