zondag 8 november 2009 – 15.00 uur

TRIO ACOUSTIQUE
Anette Champness – fagot
Rani Heyman – klarinet
Uzi Haymann – piano
Beethoven, Devienne, Bernstein

Trio Acoustique

Trio Acoustique

In ’t Mosterdzaadje zijn op zondag 8 november om 15.00 uur te gast de broers Uzi en Rani Heymann (piano en klarinet) en de fagottiste Anette Champness. Zij noemen zich Trio Acoustique en voeren werk uit van Beethoven, Devienne en Bernstein.

Voor de pauze wordt het trio opus 38 van Beethoven uitgevoerd. Een verrassend mooi stuk, door beethoven zelf gearrangeerd, waarin de klanken van klarinet en fagot zich kleurrijk mengen. Van de 18e eeuwse Franse componist Devienne horen we één van zijn mooiste composities. De stijl zit tussen Barok en Klassiek in. In drie delen zal de fagot alle mogelijkheden van het instrument kunnen demonstreren. Tot slot de sonate voor klarinet en piano van Leonard Bernstein. Dit werk droeg hij op aan David Oppenheim. Het werd in 1942 gepubliceerd. Na het eerste lyrische deel volgt een jazzy langzaam deel en in het laatste deel is al duidelijk de voorbode te horen van zijn West Side Story.

Annette Champness komt uit Canada waar zij fagot studeerde. In Nederland specialiseerde zij zich in historische instrumenten aan het Conservatorium in Den Haag. Rani Heymann en zijn tweelingbroer Uzi Heymann zijn geboren in Israël. Beiden studeerden af aan de Rubin Academy of Music in Jeruzalem en werden wegens uitmuntendheid uitgenodigd verder te studeren aan de Indiana University (V.S.) Ze werken in verschillende ensembles, maar als duo verkennen zij het repertoire voor klarinet en piano. Nu dus uitgebreid met de fagot.

Reacties zijn afgesloten.