vrijdag 11 december 2009 – 20.15 uur

SORROWS & JOYS
Carole Doucet – music & lyrics
Dasha Beltiukova – fluit
Gerda Zonneveld – contrabas
Aksana Stahievitch – piano
Instrumentale muziek van Dowland tot C.Ph.E. Bach en van Poulenc tot Beltiukov. Chansons uit Frans-Canada

Verdriet en Vreugde in klank en beeld

Allemaal klankjuweeltjes in het concert dat op vrijdag 11 december om 20.15 uur in ’t Mosterdzaadje gegeven gaat worden. Het programma heet “Sorrows & Joys” met voor de pauze muziek die ontroert door verklankt verdriet en na de pauze een aanstekelijke ode aan vreugde en geluk. De uitvoerenden zijn Carole Doucet – gitaar en zang en teksten, Dasha Beltiukova – fluit, Gerda Zonneveld – contrabas en Aksana Stahievitch – piano. Muziek van Dowland, Scarlatti, C.Ph.E.Bach, Poulenc, Beltiukov en de Frans Canadese chansons vertolkt en sommige ook geschreven door Carole Doucet.

Het Nederlands publiek kennis te laten maken met de Frans Canadese cultuur van het chanson, dat is de missie van in Santpoort wonende Carole Doucet. Zelf schreef ze al heel jong poëzie en daar is ze altijd mee bezig gebleven. Iedere tekst heeft een aanleiding en nu voor het eerst is de tijd voor haar gekomen in het openbaar op te treden. Niet alleen eigen tekst, ook de grote helden van het Canadese chansons komen aan bod. Zo heeft ze toestemming gekregen van de bekende cabaretière en chansonnière Clémence Desrochers een lied te zingen, sterker nog, zij is er helemaal enthousiast over.

Uit Wit-Rusland komen Aksana en de eveneens in Santpoort wonende Dasha Beltiukova. Zij brengen het publiek met de muziek van Sergey Beltiukov naar het Oosten van Europa. In het eerste deel van het programma zal ook Het Credo uitgevoerd worden. Een huiverinwekkend mooi werk. Met de contrabassiste Gerda Zonneveld, ook een Santpoortse wordt het gezelschap voorzien van een mooie diepe ondertoon. Wat een muzikale rijkdom en creativiteit in dit dorp! ’t Mosterdzaadje is zeer vereerd aan dit programma een plaats te bieden. Als extra ondersteuning van het gehoorde zal Anuschka Ilsink haar foto’s projecteren die de sfeer in beeld weergeven.

Reacties zijn afgesloten.