EXPOSITIE februari 2010

Tekeningen van Jaap Stuit

Tekeningen van Jaap Stuit in ’t Mosterdzaadje

‘Beelden’ van Jaap Stuit

Het liefst tekent Jaap Stuit figuren en dieren waarbij hij zijn fantasie de vrije loop kan laten gaan. Zijn grootste inspiratiebron is de natuur, maar ook onderwerpen uit de geschiedenis of romans zetten hem aan het tekenen. Hij hanteert zijn potloden en pastels zoals anderen kwast en palet gebruiken. In zijn werk weet hij een bepaalde sfeer op te roepen die aanleiding geeft tot verrassende reacties. De toeschouwer wordt verrast en verbaasd; en dat is precies wat Jaap Stuit wil.

Jaap Stuit geboren en getogen Amsterdammer, die net als veel stedelingen de rust van Noord Holland zocht kwam in Beemster te wonen. Na twintig jaar terug in Amsterdam. Hij is autodidact en behalve wat cursussen nooit een echte opleiding gevolgd. In het dagelijks leven is hij docent geschiedenis bij het voortgezet onderwijs. Het tekenen heeft de laatste 15 jaar een grotere plaats in zijn leven ingenomen.

Zijn tekeningen hangen de maand februari in ’t Mosterdzaadje en zijn voor en na afloop van de concerten te bezichtigen.

‘Abstract’ van Jaap Stuit

Reacties zijn afgesloten.