vrijdag 5 oktober 2018 – 20.00 uur

FEESTELIJK DAKPANNENCONCERT
m.m.v. o.a. Wim Voogd, Joost van Tongeren en Patrick Hopper
van ‘Kom van dat dak’ tot en met ‘Fiddler on the roof’

Dakpannenconcert waarbij het dak er af wordt gespeeld

Joost, Patrick en Wim

Met het concert van vrijdag 5 oktober om 20.00 uur gaat het dak er weer af. Althans zo voorspellen de pianisten Patrick Hopper, Wim Voogd en de bariton Joost van Tongeren. De drie goede vrienden staken hun koppen bij elkaar om met een ’dakpannen-concert’ een bijdrage aan de bouwkosten te kunnen geven. En ze zochten naar alle soorten muziek waar het thema ‘dak’ in voortkomt. Ze kwamen een heel eind.

In de eerste helft van het programma een tweetal bekende quatre-mains (die overigens niet zoveel met daken te maken hebben): de Sonatevoor piano quatre mains van van Beethoven en dePetite Suite van Debussy. Daartussenin vertolkt Joost van Tongeren een aantal liederen en chansons die wél iets met daken te maken hebben.

Na de pauze gaat het pas echt los: Boeuf sur le Toit van Darius Milhaud, die ooit een aantal jaren als secretaris van de Franse Consul in Brazilië werkte. De levendige Braziliaanse sambamuziek met z’n bitterzoete harmonieën en aanstekelijke melodieën maakte diepe indruk op Milhaud. Jaren later schreef hij de muziek bij een ballet op een verhaal van Jean Cocteau en verwerkte een groot aantal populaire Braziliaanse melodieën daarin. Voor de luisteraar is het net of je in de Carnaval in Rio bent beland!

De twee voormalige klasgenoten aan het conservatorium van Den Haag, Wim Voogd en Patrick Hopper spelen voor het eerst nu samen. Toch komt de echte klap op de vuurpijl als Joost weer zijn intrede doet om het concert af te sluiten met een aantal musicalnummers met als thema ‘op het dak’.

Reacties zijn afgesloten.