EXPOSITIE mei/juni 2010

studenten van de Haarlemse Kunstacademie

Expositie “40 x 50” door studenten van de Haarlemse Kunstacademie

‘Portret’ van Annette Zandvliet

In mei en juni worden in ’t Mosterdzaadje werken tentoongesteld van studenten van de Kunstacademie Haarlem. Docent Marc Kuyper heeft zijn studenten voor deze gelegenheid allemaal op doeken van 40 x 50 laten werken. Behalve dus het formaat is er een grote verscheidenheid aan schilderijen te zien.

‘Nachtvoorstelling van een verstedelijkte omgeving’ van Ingeborg Verduijn

Uit alle werken is een keuze gemaakt die op kleurrijke wijze de liefde voor het schilderen tonen. De kracht van deze expositie zit hem in de veelzijdigheid van de verschillende invalshoeken en schilderstijlen zoals de studenten die onder de bezielende leiding van Marc Kuyper hebben ontwikkeld.

Werk van Annette Zandvliet bijvoorbeeld, die een krachtige schilderwijze hanteert en een in expressionistische stijl haar portret laat zien. Daarnaast de sfeervolle atmosfeer in een landschaps impressie van Inge Schaaphok en een nachtvoorstelling van een verstedelijkte omgeving van Ingeborg Verduijn.

‘Bloemen’ van Erica Meershoek

Maar het is te veel om ze allemaal te benoemen, voor liefhebbers van schilderskunst is er deze maand dus veel te zien en te beleven aan de resultaten van de deelnemers aan de schildercursussen van Marc Kuyper aan de Haarlemse Kunstacademie.

Op zaterdag 8 mei om 15.00 uur zal de tentoonstelling worden geopend.
Verder is het werk te bezichtigen bij de concerten, voor en na afloop.

Reacties zijn afgesloten.