EXPOSITIE december 2010

schilderijen van Christien van Koningsveld

Expositie Christien van Koningsveld in ’t Mosterdzaadje

In ’t Mosterdzaadje hangen in december de kleurige doeken van de in Velsen-Zuid wonende Christien van Koningsveld. Zij volgde veel cursussen en lessen, zowel in beeldhouwen als in schilderen. Vele jaren heeft zij bij Zaterdag Ateliers in de Eglantier in Haarlem haar kennis in technieken vergroot. Toch is ze in wezen autodidact. Zij exposeert regelmatig en sinds haar werkzaamheden in het onderwijs zijn gestopt, heeft ze meer tijd gekregen om zich aan haar grote liefde, de schilderkunst te wijden.

Aan de wanden van ’t Mosterdzaadje hangt recent werk. Zij noemt het ‘Mens en landschap’ en zij vertelt over haar werk: “Soms is er alleen landschap maar veelal zijn in deze serie beide onderwerpen samengevoegd. De mens bevindt zich in een landschap, waar het aangenaam toeven is. Zo probeer ik sfeervolle impressies, naar abstractie neigend en tevens gedeeltelijk figuratief, neer te zetten. Meestal ontstaat er dan vanzelf een soort nachtelijke sfeer. Het is de bedoeling dat de kleuren iets met elkaar gaan doen en als dat dan gebeurt, is het schilderij klaar.

Hoewel ik van vrij felle kleuren houd, is het de bedoeling rust te suggereren. In het begin kom ik aan de hand van schetsen tot een compositie. Soms wordt een schets in zijn geheel gebruikt, maar meestal worden elementen uit meerdere schetsen samengevoegd. Hierna gaat het kleurgebruik pas spelen. Ieder schilderij is weer een ander proces tot het moment komt, dat je voelt, dat nog iets toevoegen geen meerwaarde geeft. Het heeft zichzelf voltooid, waarbij er voor de kijker ruimte blijft iets toe te voegen of weg te laten”.

De expositie is tot en met 22 december te bezichtigen, voor en na afloop van de concerten of op afspraak.

Reacties zijn afgesloten.