woensdag 3 februari 2010 – 15.00 uur

“STERRENKIND”
Sprookje van Oscar Wilde, met muziek van Robert Schumann.
Ciska Boermans – verteller
Irina Parfenova – piano
Pieter Scholten – regie
Jeanette de Baat – decor
Voor kinderen vanaf 8 jaar

Sterrenkind, een vertelconcert voor iedereen vanaf 8 jaar

Ciska Boermans en Irina Parfenova

Op woensdag 3 februari om 15.00 uur wordt in ’t Mosterdzaadje een bijzondere voorstelling waarin de muziek van Schumann aansluit bij het sprookje ‘Sterrenkind’ van Oscar Wilde.

Pianiste Irina Parfenova en vertelster Cisca Boermans weten door een bijzonder samenspel een heel eigen sfeer op te roepen.

….Een heldere straal schiet door de winteravondlucht. Twee houthakkers staan ademloos te kijken. Even later vinden ze een kindje, gewikkeld in een gouden deken. Ze weten het zeker: dit kindje komt van de sterren. Het sterrenkind groeit op als een beeldschone jongen, maar hij is erg onaardig en gemeen. De komst van een bedelares verandert hem en zijn leven helemaal….

Muziek, verhaal en vertelkunst zijn dooreen gevlochten. De pianomuziek van Robert Schumann uit o.a. ‘Album für die Jugend’ sluit perfect aan bij de inhoud van het ontroerende sprookje. Schumann vertelt, huilt, lacht, is boos, blij en laat je schrikken. De muziek is méér dan een omlijsting, ze is ín het verhaal gecomponeerd en versterkt de kracht van het verhaal. Gezamenlijk nemen Irina en Cisca je mee naar een wereld van verbeelding, waar veel, zo niet alles mogelijk is.

Samen met Pieter Scholten die de regie heeft en Jeannette de Baat voor het decor vormen Cisca Boermans en Irina Parfenova het enthousiaste en ondernemende gezelschap “Troupe A’Dour”, dat staat voor muziek, theater en culturele projecten. Zie ook www.troupeadour.nl

Reacties zijn afgesloten.