vrijdag 14 mei 2010 – 20.15 uur

LIEDEREN EN ARIA’S
Suzanne Roels – sopraan
Maarten Hillenius – piano
Haydn, Mozart, Debussy, Liszt, Vivaldi, Bellini, Puccini

Suzanne Roels met liederen en aria’s in ’t Mosterdzaadje

Suzanne Roels

De sopraan Suzanne Roels verzorgt op vrijdag 14 mei om 20.15 uur een prachtig concert in ’t Mosterdzaadje. Haar begeleider is de pianist Maarten Hillenius. Het gevarieerde programma staat in het teken van liefde, water magie en verstilling. De muziek is van Mozart, Haydn, Liszt, Chausson, Debussy, Puccini en als klapstuk “Tonight” van Bernstein. Het is een met zorg opgebouwd programma waarin de prachtige liederen worden afgewisseld met schitterende aria’s. “Ze vullen elkaar zo mooi aan”, aldus Suzanne. “Alle liederen en aria’s hebben met elkaar gemeen dat ze te maken hebben met liefde, water, magie en verstilling. Ook komen er regelmatig zeemeerminnen in voor”.

Suzanne Roels gaf eerder dit seizoen hetzelfde concert in de Lutherse kerk in Haarlem en dat was een groot succes. Één van de hoogtepunten van het concert vindt zij de aria “Chío mi scordi di te?” Deze schreef Mozart speciaal voor een concertuitvoering van de sopraan Nancy Storace, die hij zelf op piano begeleidde. “Wat ik zelf ook een genot om te zingen vind is de aria “Oh quante volte” uit de opera “I Capuleti ei Montecchi” van Bellini. Deze opera wordt helaas niet zo vaak opgevoerd, maar hij zit vol schitterende aria’s en duetten”.

Suzanne Roels studeerde aan de Guildford School of Acting in Engeland, waar ze les kreeg van opera zangeres Maureen Morell. Workshops en masterclasses volgde ze in vele landen bij zangers van grote naam en faam. Zij studeert altijd nog bij David Wilson Johnson en Linda Rands. Nu voor het eerst in het Santpoortse Concertgebouw te beleven.

Reacties zijn afgesloten.