zondag 9 mei 2010 – 15.00 uur

PIANO QUATRE MAINS
Lennie Kerkhoff & Johanna Leenhouts
Mozart, Schubert, Reger, Dvořák

Pianoduo met romantische Schubert en Dvořák

Johanna en Lennie

De pianistes Johanna Leenhouts en Lennie Kerkhoff zullen op zondag 9 mei om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje een vierhandig programma spelen met werken van Mozart, Schubert, Reger en Dvořák.

Al heel wat jaren spelen ze quatre mains samen. Het begon tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Daar moesten ze een oefenruimte delen en uit nood geboren gingen ze samenwerken. Eenmaal bezig bleek het repertoire zo omvangrijk en boeiend te zijn dat ze van de nood een deugd maakten en nu na zoveel jaren nog steeds met groot enthousiasme zich op nieuw werk storten. Bijna alle grote componisten hebben werk geschreven voor één klavier en twee pianisten.

Op het concert dat ze in ’t Mosterdzaadje geven beginnen ze met een Fantasie van Mozart gevolgd door de romantische “Lebensstürme” van Schubert. Dit werk doet wat sfeer betreft sterk denken aan de zeer geliefde Fantasie die Schubert ook schreef. Na de pauze van Max Reger vijf korte schilderachtige stukjes en tot slot twee Slavische dansen van de Tsjechische componist Dvořák.

Na hun studie in Utrecht scheidden hun wegen. Johanna studeerde verder in Utrecht en specialiseerde zich in liedbegeleiding. Lennie deed haar examen uitvoerend musicus aan het Brabants Conservatorium en specialiseerde zich daarna eveneens in liedbegeleiding in Amsterdam.

Reacties zijn afgesloten.