zondag 6 juni 2010 – 15.00 uur

NELSON’S BLOOD
Shantymen

Jubileumconcert Shantymen Nelson’s Blood

Nelson’s Blood

Op zondag 6 juni om 15.00 uur klinken in ’t Mosterdzaadje uit de kelen van Shantymen Nelson’s Blood de traditionele werkliederen zoals gezongen werden aan boord van de grote zeilschepen om het zware werk te verlichten. Het zijn shanties, die werden gezongen bij het hijsen en strijken van zeilen, het ophalen van het anker, het pompen, het ballast innemen en nog veel meer. Door een sterk ritmisch karakter van de muziek werd de arbeid gecoördineerd.

Shantymen Nelson’s Blood bestaat 12½ jaar en heeft haar repetitieruimte in ’t Mosterdzaadje. Daar is al die jaren gewerkt aan een uitvoeringsniveau waar ze in binnen – en buitenland grote bekendheid mee kregen. Hun repertoire put voornamelijk uit de Engelse en Franse maritieme traditie.

Nelson’s Blood

Nelson’s Blood bestaat uit 9 zangers met als kapitein Hein Zonneveld. Hun muzikaliteit is groot en hun stemmen zijn stormbestendig. Sinds 1998 zijn er een drietal cd’s uitgebracht met in de titel een verwijzing aan admiraal Nelson. Hun koor is vernoemd naar deze admiraal die sneuvelde bij Trafalgar. De officieren wilden hem graag naar Engeland mee terug nemen. Om het ontbindingsproces tegen te gaan stopten ze hem in een vat met rum. De matrozen, die gewend waren een gaatje in een vat te boren en door een ganzenveer iets van de inhoud op te zuigen waren daar niet van op de hoogte en dronken uit het vat waar het lichaam van Nelson in zat. Rum heet sindsdien Nelson’s Blood.

De winterperiode wordt altijd hard gewerkt aan nieuw repertoire en zo zullen o.a. uitgevoerd gaan worden: Frobisher Bay, Cape Cod Girls, Time Ahore is Over, Classic Yankee Clipper, Le Forban en High Barbaree.

Ook voor mensen die niet van zeilen houden is dit een concert om zo mee aan boord te gaan.

Voor meer info: www.nelsonsblood.nl

Reacties zijn afgesloten.