zondag 28 november 2010 – 15.00 uur

UIT DE MUSICAL’S VAN KURT WEILL
Ingrid van Delft – piano
Karouchka Visscher – zang

Uit de jaren 40 musicals van Kurt Weill

Karouchka Visscher en Ingrid van Delft

Op zondag 28 november om 15.00 uur gaan we in ’t Mosterdzaadje terug naar het Broadway van de veertiger jaren en de swingende musicals van Kurt Weill. Dit programma is in handen van moeder en dochter, de pianiste Ingrid van Delft en de zangeres Karouchka Visscher. Swingende, geweldig in gehoor liggende songs over de liefde in alle toonaarden.

Kurt Weill werd in 1896 geboren te Dessau in joods religieus gezin. Vader was voorzanger in plaatselijke synagoge. De muzikale Kurt speelde met 12 jaar al zijn eerste concert met eigen composities. Hij trouwde met de zangeres Lotte Lenya en ontmoette Bertold Brecht die hem in 1926 vroeg om muziek te schrijven bij de Drei Groschen Oper. Deze ging in 1928 in Berlijn in ‘Theater am Schiffbauerdamm’ in première en was ogenblikkelijk beroemd. In 1933 werd alle muziek van Kurt Weill verboden als ‘entartet’. Hij vertrok met Lenya naar Parijs en vestigde zich in 1935 in New York. Daar werd hij een zeer succesvol componist van Broadway musicals, geschreven door o.a. Maxwell Anderson, Alan Jay Lerner, Ann Ronell, maar hoofdzakelijk door Ira Gershwin, broer van George Gershwin. Kurt Weill overleed in 1950 en is in New York begraven.

Karouchka zingt songs uit de musicals:
Lady in the Dark
Lost in the stars
Love Life
One Touch of Venus
Street life
Ze zal er bij vertellen uit welke van de musicals ze komen en waar het verhaal over gaat. De liefde staat centraal. “YES That’s Him !”
Soms loopt het ook fout en door wie komt dat nou: “Is it Him or is it Me”
Maar het komt weer helemaal goed in: “Mr Right”

Karouchka studeerde Franse taal en letterkunde en deed daarna conservatorium in Rotterdam. Ze heeft nu drukke zangpraktijk. Haar moeder is pianiste en begeleid zangers. Ook schreef zij twee boeken over dementie. We komen niet meer waar we geweest zijn en Wanneer is hier de tijd voorbij.

Reacties zijn afgesloten.