zondag 7 november 2010 – 15.00 uur

“DE MUZIKALE FAMILIE ERDÖS”
Andrea Hornyák – piano
Csaba Erdös – cello
Boglárka Erdös – viool
Beethoven, Rachmaninov, Bruch, Glazunov en Wieniawski

Soms verandert er wel eens iets….

familie Erdös

Zondag 7 november om 15.00 uur is door ziekte van de violist een programma wijziging gekomen. Deze middag zal nu de muzikale familie Erdós optreden. Deze familie bestaat uit Andrea Hornyák – piano, Csaba Erdös – cello en Boglárka Erdös – viool.

Zoals de namen al een beetje verraden, hebben we hier met een Hongaarse familie te maken. Andrea en Csaba studeerden beiden af in Boedapest. Sinds hun middelbare school spelen zij al samen in het Sonata Duo Prometheus. De naam van het duo slaat op het vuur en de vlammende passie, waardoor nog steeds hun spel wordt gekenmerkt. Beiden vervolgden hun studie in Amsterdam en Brussel en sinds 1991 wonen en werken zij in Amsterdam. Hun 13 jarige dochter Boglárka speelt vanaf haar vierde jaar viool en al snel werd duidelijk dat het om een wonderkind ging. Zij won al vele prijzen, de laatste keer in 2010 kreeg ze de eerste prijs bij de Nationale Iordens Viooldagen. Ook speelde zij, net als haar ouders in alle grote concertzalen. Momenteel zit zij op de Jong Talent afdeling van het Amsterdams Conservatorium. In oktober hebben zij voor het eerst met groot succes in ’t Mosterdzaadje opgetreden.

Toen een vrijdagavond en nu op de zondagmiddag.
Duo Prometheus speelt van Beethoven de 12 variaties op het thema van Judas Maccabäus van Händel. Meesterwerk van Beethoven is de Sonate in g-kl. Op.5 nr.2 dat na de pauze gespeeld wordt. Verder Rachmaninov, Danse Oriëntale en van Max Bruch de ontroerend mooie Kol Nidrei.
Moeder en dochter spelen van Glazunov de sfeervolle Meditation en van Wieniawski Polonaise de Concert. En dat is vuurwerk voor viool.

Een hele muziekbelevenis!
Kom het horen,

Hartelijke groeten, Paula

Reacties zijn afgesloten.