zondag 19 december 2010 – 15.00 uur

PIANORECITAL
Martijn Willers
Bach, Haydn, Debussy, Beethoven en Chopin

Martijn Willers solo

Martijn Willers

De pianist Martijn Willers treedt op zondagmiddag 19 december om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje op. Uitgevoerd worden Bach, Haydn, Debussy, Beethoven en Chopin. Beroemde muziek door een briljant pianist vertolkt.

Martijn Willers was al prijswinnaar bij het Concours voor Jong Muziektalent Nederland vóór hij aan zijn studie aan het Conservatorium in Amsterdam begon. Daar kwam hij in handen van Mila Baslawskaja bij wie hij af studeerde. Zijn Master opleiding kreeg hij van David Kuyken. Al vroeg in zijn studie tijd ontstond zijn belangstelling voor kamermuziek. In 2006 won hij de SNS Reaalfonds masterclass prijs en kwam hij in de finale van het Concours van het Concertgebouw. In ’t Mosterdzaadje treedt hij al jaren op met Fleur Bouwer (klarinet) en Maria Milstein (viool). Ook vormt hij een vast duo met de cellist Joris van den Berg. Met hen heeft hij belangrijke prijzen gewonnen en treedt hij op in binnen– en buitenland. Maar deze zondag horen we hem solo.

Het programma opent met Prelude en Fuga van Bach, gevolgd door de sonate in Es majeur van Haydn. Sfeervolle klankjuweeltjes zijn de drie ‘Images’ van Debussy . Na de pauze de beroemde Beethoven sonate ‘Les Adieux’ en tot slot twee études van Chopin.

Reacties zijn afgesloten.