vrijdag 17 december 2010 – 20.00 uur

CONCERT AFGELAST!!!
ENSEMBLE ROSSIGNOL
“What’s in the Air?”

Alice Gort – blokfluiten
Elly van Munster – luit, gitaar en theorbe
Geminiani, Locke, Vivaldi, de Boismortier, Fortin

Veel luistergenot bij Ensemble Rossignol

Ensemble Rossignol

Op vrijdag 18 december om 20.00 uur is het befaamde Ensemble Rossignol te gast in ’t Mosterdzaadje. Alice Gort (blokfluiten) en Elly van Munster (theorbe en gitaar) presenteren het programma “What’s in the Air?” met muziek uit de 17e en 18e eeuw van Geminiani, Locke, Vivaldi, de Boismortier. En zoals Ensemble Rossignol dat gewend is om te doen wordt er een afwisseling gemaakt tussen oud en nieuw door de Liebeserklärungen van Viktor Fortin uit te voeren, een duet voor basblokfluit en gitaar. Voor blokfluitsolo vier melodieën van Gordon Saunders.

De afwisseling in instrumenten en stijlen, in solo- en samenspel geeft bij elkaar zo een grote variatie aan klank ervaringen dat maakt dat deze kleine bezetting absoluut niet verveelt. In de pers worden ze bejubeld om hun fraaie toonvorming, grote muzikaliteit en beheersing van hun instrument op hoog niveau. Het duo wordt omschreven als pure warmte en luistergenot.

De naam Rossignol komt van “Nachtegaeltje” een muziekstuk van Jacob van Eijk uit 1648.

Dit programma heeft als leidraad de ‘air’ of ‘aria’. Hoewel dat in de strikte betekenis een gezongen lied is, komt het begrip ook regelmatig voor in instrumentale muziek. Het programma is dan ook opvallend melodieus en de instrumenten zullen ze laten zingen.

Duo Rossignol werkt al vanaf 1998 samen. Er zijn 3 CD’s van uitgebracht.

Alice Gort-Switynk studeerde voor Uitvoerend musicus in Enschede, tevens deed zij daar muziektherapie. Zij werkt samen met een organist en leidt blokfluitensembles.

Elly van Munster begon haar studie met klassiek gitaar, maar studeerde af met luit. Zij speelt in vele barokopera’s. Ook heeft zij zich gespecialiseerd in het 14e eeuwse repertoire. Zij won met de sopraan Sinje Kiel de eerste prijs én de publieksprijs in Berlijn bij het concours voor Oude Muziek.

Kijk voor meer informatie op www.EnsembleRossignol.com

Reacties zijn afgesloten.