zondag 5 december 2010 – 15.00 uur

CELLO EN PIANO
Angela Stevenson – cello
Bernd Brackman – piano
Schumann, Martinů, Chopin

Angela Stevenson en Bernd Brackman geven een prachtig concert op Sinterklaas

Angela Stevenson en Bernd Brackman

Er is niets Sinterklazigs aan het concert te bedenken dat op zondag 5 december om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje te horen zal zijn. Geen Spaanse connectie zelfs. Wel een heel mooi programma dat de celliste Angela Stevenson en de pianist Bernd Brackman zullen gaan uitvoeren met werken van Schumann, Martinů en Chopin.

Het concert wordt geopend met de Adagio en Allegro van Schumann, oorspronkelijk voor hoorn geschreven, maar al heel lang een zeer geliefd werk voor cello. Kleur en klank komen haast nog beter naar voren. Van de Tsjechische componist Martinů een van zijn laatste werken, Variaties op een Slowaaks Thema. De muziek gaat terug naar zijn geboorteland en krijgt als het ware de betekenis van een jeugdherinnering. We blijven in de volksmuziek met Fünf Stücke in Volkstoneveneens van Schumann. Bernd Brackman beleeft het als een soort woudvertelling, je waant je in het bos van de gebroeders Grimm.

Chopin speelde deze meesterlijke Sonate voor cello en piano nog zelf. Het was zijn laatste concert dat hij gaf. De muziek is een apotheose van de salonmuziek. De pianopartij vol tierelantijnen, de melancholie in de cello.

Bernd Brackman en Angela Stevenson vormen al sinds mensenheugenis een vast duo dat met veel plezier en kwalitatief hoge inzet altijd weer een boeiend programma weet neer te zetten.

Reacties zijn afgesloten.