vrijdag 3 december 2010 – 20.00 uur

CD-PRESENTATIE
CAMADOU

Carole Marie Doucet – singer/songwriter
Dasha Beltiukova – fluit
Hans van Gelderen – gitaar
Franse en Engelse chansons van Camadou: hartstocht, melancholie en humor.
Instrumentale intermezzo’s van Piazzolla, do Bandolim, Lacerda en Pixinguinha

CD-Presentatie “CAMADOU” Huiveringwekkend mooie gedichten op muziek

Camadou

Haar teksten en muziek zijn het resultaat van een heel leven. Carole Marie Doucet brengt op vrijdag 3 december haar programma CAMADOU in ’t Mosterdzaadje. In samenwerking met twee klassiek geschoolde musici, de fluitiste Dasha Beltiukova en de gitarist Hans van Gelderen is er een concert ontstaan waarbij je echt kippenvel krijgt. Zó mooi.

Franse teksten en Engelse teksten over het leven van de in Montreal geboren en getogen Carole. Haar gedichten boden haar altijd troost, vanaf haar prille kindertijd. Ook toen al maakte ze er liedjes van. Woorden waren haar geheime wereld, daarin kon niemand haar verstoren. Woorden waren haar toevluchtsoord en oase. En net als ieder mens kende ze vreugde, verdriet, lijden, kapotte huwelijken en ouderschap. Inspiratie genoeg. Aangemoedigd door Dasha Beltiukova besloot ze enkele van haar ‘geheimen’ te openbaren. “Je bent te laat begonnen!” zeggen mensen. “Maar wát te laat. Niets te laat! Je bent nooit te laat om te beginnen”. Veel éérder had ze het ook niet aangedurfd. Te verlegen voor het podium. “Nu is het resultaat een heel leven”.

De cd “Camadou” die ze opnamen is een juweeltje geworden. Het lijkt of muziek en mens in elkaar schuiven. Een subtiele instrumentale aanvulling die er opeens bijkomt. Tussen de Balladen en Parlando’s in zijn er de Zuid Amerikaanse instrumentale intermezzi waarin Hans van Gelderen en Dasha Beltiukova hun veelzijdigheid laten horen. In het cd-boekje zijn alle teksten terug te vinden. Een schitterend cadeau voor de maand december.

Reacties zijn afgesloten.