EXPOSITIE oktober 2011

schilderijen van Wim Zuiderveld

Wim Zuiderveld schildert klassieke muziek

‘Scarlatti’ van Wim Zuiderveld

Met een weelderige penseelvoering schildert de Haarlemse kunstenaar Wim Zuiderveld werk dat gelaagd is. Je ziet nooit helemaal wat je ziet en je fantasie slaat op hol. Geheimzinnig, stemmingsvol, kleurrijk en met diepte. Niet toevallig dus dat in zijn 

werk de invloed van klassieke muziek een belangrijke inspiratiebron vormt.

Zijn expositie in ’t Mosterdzaadje is een ode aan de klassieke muziek. Op zijn schilderijen vermeldt hij de bron van zijn werk, zoals bijvoorbeeld het dynamische en feestelijke schilderij dat hij maakte bij de sonates van Scarlatti. De muziek wordt via het oog haast voelbaar.

Wim Zuiderveld (1950) exposeert momenteel samen met andere kunstenaars in het Museum Historisch Centrum in Zwolle met werk ter ere van de dichter J.C.Bloem. Ook in de Giethoornse galerie Duine-Rhee hangt werk van hem. In Den Haag in galerie Rehorst hangt zijn werk in het kader van het 15 jarig bestaan van het blad Optiek en Mode. Zijn atelier is in Amsterdam. Hij werkt tevens in opdracht en geeft privé lessen. 

De expositie is te bezichtigen voor en na afloop van de concerten.
Ook op afspraak met de kunstenaar zelf: 0615171703

‘Koechlin’ van Wim Zuiderveld

Reacties zijn afgesloten.