zondag 23 januari 2011 – 15.00 uur

LA VIE, L’AMOUR, LA MORT
José van Waveren – chansonnière
Marina Popova – piano

La vie, l’amour, la mort

José van Waveren en Marina Popova

Op zondag 23 januari 2011 om 15.00 uur brengt José van Waveren haar nieuwste chansonprogramma in ’t Mosterdzaadje. Het gaat over het leven, de liefde en de dood, de belangrijkste thema’s uit haar werk. In haar chansons raakt ze de kern van het leven maar weet alle ellende te relativeren door de luchtige en komische kant nooit uit het oog te verliezen.

José van Waveren laat zich in haar schrijven inspireren door alles wat haar raakt. Niet alleen put ze daarbij uit haar eigen leven en rijke fantasie, maar ook laat ze zich leiden door verhalen van anderen. Vrijwel altijd heeft haar werk te maken met liefde en lijden, levensvreugde en geluk, verdriet en verlies. Zo schreef ze een aangrijpend lied over haar veel te vroeg gestorven vader, een lied waar menigeen zich kan herkennen. Ook de liefde is en blijft een onuitputtelijke inspiratiebron. In het lied “Le grand amour” zingt ze over de ware geliefde die woordeloos begrijpt.

Het zijn intense, emotionele ervaringen die zich aan haar opdringen, waarin ook de botsingen tussen droom en realiteit aan bod komen. Mensen die zich gevangen voelen in hun bestaan en niet weten hoe daaruit te ontsnappen. En de realiteit die altijd net iets minder mooi is dan dat wat in de fantasie beleefd wordt. Één van haar nieuwste chansons heeft ze geschreven over en opgedragen aan de Franse beeldhouwster Camille Claudel, genaamd “Une statue pour Camille”. Ondanks de melancholieke ondertoon straalt haar werk en optreden altijd een grote vrolijkheid en dynamische energie uit. Het sterke in haar chansons is het feit dat er altijd ruimte is voor optimisme. Ze wordt begeleid door de professionele pianiste Marina Popova, die met haar dynamische spel de chansons soms een licht jazzy ondertoon geeft.

Reacties zijn afgesloten.