vrijdag 21 januari 2011 – 20.00 uur

TURDUS TRIO
Janneke Zegveld – viool
Mark Snitselaar – klarinet
Wouter Bakker – piano
Vanhal, Baussnern, Sculthorpe, Khachaturian, Arutiunian, Godron

Turdus Trio

Het Turdus Trio

Op vrijdag 21 januari om 20.15 uur is het Turdus Trio te gast in ’t Mosterdzaadje. Het trio bestaat uit Wouter Bakker – piano, Janneke Zegveld – viool en Mark Snitselaar – klarinet. Het trio dankt haar naam aan de lijster, en deze prachtige zangvogel zullen ze zeker eer aan doen. Het befaamde trio neemt het publiek in anderhalf uur mee de wereld rond. Ze slaan een brug tussen West-Europa en de rest van de wereld met composities uit verschillende windstreken. Uitgevoerd wordt muziek van Jan Vanhal, Waldemar van Baussnern, Alexander Arutiunian, Peter Sculthorpe en Hugo Godron.

Uitgevoerd wordt één van de eerste werken die voor de bezetting van viool, klarinet en piano geschreven werd: het trio van de Boheemse componist Jan Vanhal. Vervolgens zal de Serenade van de Duitse componist Waldemar van Baussern klinken. Evenals Brahms liet ook hij zich inspireren door het klarinetspel van Richard Mühlfeld, en droeg de compositie ook aan hem op.

Dan wordt de Kaukasus overgestoken met een van volksmuziek doordrenkte Suite van de Armeense componist Aleksandr Arutiunian. Door zijn landgenoot Kachaturian getipt als veelbelovend. Na de pauze een muzikale beschrijving van het land van de Aboriginals in het stuk Dream Tracks door de Australische componist Peter Sculthorpe. Tot slot keren we terug naar het westen met de Serenade Occidentale van de Nederlandse componist Hugo Godron. In zijn werk komen Noord- en Zuid Amerikaanse muziekstijlen breed aan bod.

De leden van het Turdus Trio vonden elkaar in februari 2006. Voor die tijd deden zij, ieder afzonderlijk, ruime ervaring op in verschillende kamermuziekbezettingen. Sinds de oprichting verzorgde het trio concerten door het hele land, onder andere voor Stichting Muziek in Huis. Inmiddels hebben ze een breed repertoire opgebouwd en mogen wij daar van meegenieten.

Reacties zijn afgesloten.