vrijdag 14 januari 2011 – 20.00 uur

HET BENNEWITZ KWARTET &
                           HARRY-IMRE DIJKSTRA

Jiří Němeček & Štěpán Ježek – viool
Jiří Pinkas – altviool
Štěpán Doležal – cello
Harry-Imre Dijkstra – klarinet
Mendelssohn, Schnittke, Purcell, Kukal, Mozart

Het Bennewitz Kwartet & Harry-Imre Dijkstra

Het Bennewitz Kwartet en Harry-Imre Dijkstra

Op vrijdag 14 januari om 20.00 uur hebben we de eer het inmiddels wereldwijd beroemde Praagse Bennewitz Kwartet in ’t Mosterdzaadje te mogen ontvangen. Voor de pauze voeren ze twee kwartetten uit van Mendelssohn en Schnittke. Na de pauze voegt de klarinettist Harry-Imre Dijkstra zich erbij en horen we drie kwintetten van Purcell, Kukal en Mozart.

Sinds het winnen van het Borciani-kwartetconcours speelt het Bennewitz Kwartet over de hele wereld, zoals onlangs nog een tweeweekse tournee in Korea en Japan. In de afgelopen jaren is het kwartet uitgegroeid tot een van de voornaamste jonge ensembles in Europa. Ook de intensieve samenwerking met klarinettist Harry-Imre Dijkstra is uniek te noemen en heeft de afgelopen seizoenen geresulteerd in bijna 150 concerten in binnen- en buitenland, recentelijk in de internationale kamermuziekserie van de Rotterdamse Doelen en tijdens het Brahmsfestival in Oostenrijk.

De jongens van het kwartet verheugen zich op hun concert in Santpoort. Aan hun optredens in ’t Mosterdzaadje, toen ze nog een ensemble in opbouw waren bewaren ze heel goede herinneringen. Ook toen was het Harry-Imre Dijkstra die met hen samen speelde. De leden van het kwartet zijn: Jiří Němeček & Štěpán Ježek – viool, Jiří Pinkas – altviool en Štěpán Doležal – cello.

Over het programma is goed nagedacht. Niet alleen zijn het heel mooie stukken, ook is er een verband tussen te vinden. Dat wordt op het concert vast wel uitgelegd. Een concert dat niet gemist mag worden.

Reacties zijn afgesloten.