zondag 9 januari 2011 – 15.00 uur

DE ZOETE INVAL
Irene van der Laan – draailier en bodhran
Daniëlle Janssen – contrabas en strijkpsalter
Cor van Sliedregt – gitaar, mandoline en fluiten
Els Doekes – viool, baroktrombone en fluiten
Thomas Steenweg – doedelzak, viool,
                                    concertina en trekharmonica
Anonieme Hollandse muziek uit de 17e en 18e eeuw

De Zoete Inval met oude Hollandse muziek op historische instrumenten

De Zoete Inval

Op zondag 9 januari om 15.00 uur speelt het muziekensemble ‘De Zoete Inval’ anonieme Hollandse muziek uit de 17e en 18e eeuw. Met gebruikmaking van een aantal bijzondere, zowel historische als hedendaagse instrumenten hebben ze een eigentijdse interpretatie van eeuwenoude melodieën gemaakt. Er zullen zoveel instrumenten te zien en te horen zijn, dat ‘de Zoete Inval’ tenminste over een grote bestelwagen moet beschikken om dat alles te vervoeren. De muziek hebben ze uit de bundels ‘Hollantsche Schouburgh’ en ‘De Nieuwe Hollandsche Schouwburg’. De muzikanten vertellen tussendoor over hun instrumenten en de context van de muziek. Het concert is ook geschikt voor kinderen. De Zoete Inval bestaat uit: Irene van der Laan (draailier en bodhran), Danielle Janssen (contrabas en strijkpsalter), Cor van Sliedregt (gitaar, mandoline en hakkebord), Els Doekes (viool, baroktrombone en fluiten) en Thomas Steenweg (doedelzak, viool, concertina en trekharmonica).

Het muziekcollectief De Zoete Inval, dat in 2003 werd opgericht maakt eigen arrangementen van de gegeven melodielijnen. De muziekstukjes hebben soms verbazingwekkende titels zoals: Hippel op ’t Sootie, Menuet voor Lange Piet, Aapedans of Boerenkool met Spek. Het ensemble speelde o.a. in Het Westfries Museum, het Amsterdams Historisch Museum, het Zuiderzee Museum en op het Tjoch Festival en het Festival Oude Muziek Hoorn Nu.

Meer informatie over deze groep is te vinden op www.codacoda.nl

Reacties zijn afgesloten.