vrijdag 7 januari 2011 – 20.00 uur

SPAANSE MUZIEK? LA ROSA!
Astrid Duran – zang
Manito – gitaar
Spaanse– en Zigeunermuziek, Sefardische liederen

La Rosa met grote passie voor Spaanse– en zigeunermuziek

La Rosa

La Rosa brengt de authentieke en pure sfeer van rumba, sefardische- en zigeunermuziek op vrijdag 7 januari om 20.00 uur in ’t Mosterdzaadje. De expressieve zangeres Astrid Duran en de meestergitarist Manito brengen een ongekend temperamentvolle Spaanse sfeer naar Santpoort. Haar soepele stem met rauw randje past perfect bij het Spaanse/Roma repertoire. Het is een warme volle klank met een laag en breed timbre. Liefkozend smekend en hartstochtelijk vleiend wordt ze twinkelend en met verve begeleid door haar gitarist Manito.

In La Rosa kan Astrid Duran, die haar opleiding kreeg aan de Amsterdamse Toneelschool, haar veelzijdigheid op de bühne helemaal botvieren. Elk liedje heeft een eigen avontuur en is een avontuur op zich. Manito, waarvan gezegd wordt dat de gitaar een verlengstuk is van zijn ziel, componeert en arrangeert veel muziek voor La Rosa. Zijn hart ligt dichtbij die Spaanse- zigeuner- en sefardische melodieën. De Andalusische ritmes, zoals rumba en buleria, doorbreken zijn romantiek en laten zijn felle en vrolijke temperament tot uiting komen. De rumba is afkomstig uit het frans-spaanse grensgebied (Camarque en Catalonië) en wordt wel het voorportaal van de flamenco genoemd. Deze ‘flamenca chica’ is vooral bekend geworden door de onbetwiste godfather van de rumba: Manitas de Plata, met zijn eigen zonen the Gipsy Kings als belangrijkste erfgenamen.

Manito en Astrid maakten de cd “Estrellitas” (de sterretjes). Deze is door de pers zeer lovend ontvangen. Op de cd en op het programma staan naast Spaanse en Roma liedjes, ook het traditioneel Sefardisch repertoire; muziek van de verdreven Joden uit het Spanje van 1492. In ballingschap bleven de joden hun liederen zingen.

Voor meer informatie en de cd: www.la-rosa.nl

Reacties zijn afgesloten.