zondag 2 januari 2011 – 15.00 uur

CHAMPAGNE CONCERT
Seenu Singh – piano
Chopin

Klinkend nieuwjaarsconcert met Chopin

Seenu Singh

De pianist Seenu Singh verovert wereldwijd de harten van het publiek. Hij is een vertolker van Chopin zoals er maar weinig zijn. Op zondag 2 januari om 15.00 uur is deze nog jonge, in India geboren virtuoos te gast in ’t Mosterdzaadje en vieren we het nieuwe jaar met de klanken van Chopin, vol passie, weemoed en romantiek.

Seenu Singh werd in India geboren. Als klein kind verhuist hij met zijn familie naar Frankrijk, woont daarna in Australië en komt uiteindelijk in België terecht waar hij nu 19 jaar woont.

Hij behaalde zijn ‘Meester in Muziek’ met onderscheiding aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen. Hij ontving een prestigieuze beurs waarmee hij lessen kon volgen bij gerenommeerde pianisten. Gevraagd naar zijn grote liefde voor Chopin zegt hij: “Weinig muziek heeft zoveel elegantie en ontroering in zich als die van Frédéric Chopin. Dromerige, poëtische melodieën, de rijkste harmonieën en een briljante pianotechniek worden op de delicaatste manier in elkaar geweven om meesterwerken te vormen die tot de mooiste en diepzinnigste bladzijden uit de pianoliteratuur behoren.

In het Chopin jaar werd hij veel gevraagd zijn recitals te geven. Zo ook in het Concertgebouw in Amsterdam, maar ook in India, Schotland en Polen. Bij internationale pianowedstrijden viel hij in de prijzen. In de pers wordt hij beschreven als een pianist met volmaakt technische mogelijkheden, betoverend en met overweldigend succes.

Dit aanstormend talent komt uit België naar ’t Mosterdzaadje om met elkaar te klinken op het nieuwe jaar.

Reacties zijn afgesloten.