zondag 20 maart 2011 – 15.00 uur

VIOOL EN PIANO
Suzanne Groot – viool
Brigitte Bovée – piano
Mozart, Franck, Prokofiev, Piazzolla

Suzanne Groot en Brigitte Bovée hebben elkaar gevonden!

Brigitte en Suzanne

Het is alweer wat langer geleden dat de Haarlemse violiste Suzanne Groot in ’t Mosterdzaadje een concert gaf. Op zondagmiddag 20 maart om 15.00 uur is zij samen met de pianiste Brigitte Bovée te beluisteren in een programma met werken van Franck, Prokofiev en Debussy.

Het was een toevallige ontmoeting van deze twee jonge Haarlemse vrouwen, maar wel een heel gelukkige. Suzanne en Brigitte bleken over dezelfde muzieksmaak te beschikken en vanaf het moment dat ze samen wat gingen doorspelen bleek het allemaal te kloppen. ‘A match made in Heaven’. Na een lange pauze van twee jaar is Suzanne Groot terug in de kamermuziek. “Je moet ook een beetje geluk in je leven hebben dat je tegen zo’n fantastische partner aanloopt” zegt Suzanne enthousiast.

Over de beroemde en geliefde Sonate van César Franck kan ze best iets vertellen, maar ze speelt het liever. “Het is echt mijn ‘lijfstuk’ ”, aldus Suzanne die het ooit met haar vader samen op cd zette. Dat was ook in de tijd dat ze de Haarlemse Kunst en Cultuurprijs ontving.

Claude Debussy schreef maar één sonate voor viool en piano. “Wij vinden die muziek zó mooi, dat willen we op het publiek overbrengen”. En dat de Vijf Melodieën van Prokofiev intieme en verstilde muziek is, mag het publiek ook zelf horen. “Wij willen niet praten over muziek, wij willen spelen.” En wie wil deze Haarlemse musiciennes niet horen?

Reacties zijn afgesloten.