zondag 13 maart 2011 – 15.00 uur

CLAUDIA y MANITO
Claudia – Paraguayaanse harp en zang
Manito – gitaar
Zamba’s, Tango’s en Latijns-Amerikaanse hartstocht

Zuid-Amerikaanse passie

Claudia y Manito

Liefhebbers van Latijns-Amerikaanse muziek kunnen met het optreden van Claudia Y Manito op zondag 13 maart om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje hun hart ophalen. Een buitenkansje want zo vaak wordt er niet gespeeld op een Paraguayaanse harp. Het duo Claudia Y Manito zet een afwisselend concert neer met muziek uit diverse Zuid-Amerikaanse landen. Claudia met haar prachtige harp en Manito op zijn Spaanse gitaar. Niet onbelangrijk: hun debuut cd ‘Mercedita’ wordt in dit concert gepresenteerd!

In de jaren 60 was de Paraguyaanse harp vaak te horen in de groep Los Paraguayas. Claudia leerde het bespelen van deze harp van haar vader, die tevens zanger en gitarist was en geboren werd onder de Caraïbische zon. Zij kan als een van de weinigen met dit traditionele instrument uit de voeten. Een gedeelte van het programma is instrumentaal en klinken er melancholische zamba’s, tango’s uit Argentinië en vrolijke stukken uit Paraguay en Venezuela. Met passie brengt zij Spaanstalige liederen uit het Zuid-Amerikaanse continent. Natuurlijk gaan deze over hartstocht, liefde en jaloezie. Met haar zwoele stemgeluid treft Claudia het gevoel dat bij deze muziek past.

Zigeunergitarist Manito vult het spel aan met vurige solo’s en gevoelige fraseringen. De Spaanse gitaar is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Hij is een grootmeester in improvisatie en dynamiek.

Een muzikaal voorproefje is te zien op www.youtube.com. Zie ook: www.manito.biz

Reacties zijn afgesloten.