zondag 6 maart 2011 – 15.00 uur

LOTOS ENSEMBLE
Lennie Kerkhoff – piano
Martje de Voogd – sopraan
Else Schaaij – fluit
Jeanne Beerkens – cello
Beethoven, Schubert, Rachmaninov, Farenc, Villa-Lobos, Fauré

Een afwisselend concert door het Lotos Ensemble in ’t Mosterdzaadje

Het Lotos Ensemble

Wat is er heerlijker om naast lesgeven in muziek zelf te musiceren. Dat vinden in elk geval de leden van het Lotos Ensemble dat op zondag 6 maart om 15.00 uur in ’t Mosterdzaadje een bijzonder mooi en afwisselend programma komt spelen. De musici zijn: Martje de Voogd – sopraan, Else Schaaij – fluit, Jeanny Beerkens – cello en Lennie Kerkhoff – piano.

Er wordt gemusiceerd in verschillende bezettingen, maar in de Schotse liederen van Beethoven doet het hele ensemble mee. Deze liederen met volksmuziekachtige melodieën hebben een heel geraffineerde begeleiding van piano, fluit en cello.

Naast Beethoven staan er composities van Franz Schubert, Gabriel Fauré, Sergei Rachmaninoff (zijn mooie en bekende Vocalise voor cello en piano ) en van Louïse Farrenc op het programma.

Van de hedendaagse, Engelse componiste Betty Roe, staan “Madam’s three callers” voor zang en cello op het programma. Op humorvolle, ironische wijze neemt de componiste het wat bekrompen Londense milieu, uitgebeeld in de drie te beluisteren liederen, op de hak.


De leden van het Lotos Ensemble zijn als docenten werkzaam in Haarlem en omgeving. Daarnaast leggen zij zich vooral toe op het spelen van kamermuziek, het begeleiden van koren en het optreden als solist. Met groot succes gaven ze ook vorig seizoen in ’t Mosterdzaadje een concert.

Reacties zijn afgesloten.