zondag 23 december 2018 – 15.00 uur

JIDDISCHE LIEDEREN
Niki Jacoba – zang
Pieter Jan Cramer – accordeon
‘TREYST’ oftewel Troost

Het Jiddische lied in programma Treyst

Niki Jacobs en Pieter Jan Cramer
foto: Marielle Vlaar

Misschien niet zo voor de hand liggend, maar een troostrijk programma van Jiddische liederen kan in deze dagen waarin alles draait om het kerstfeest een heel eigen glans geven. Op zondag 23 december brengt Niki Jacobs het programma Treyst.

‘TREYST’ is het Jiddisch voor troost, omvat prachtige liederen waarbij troost centraal staat. “De combinatie van traditie, vernieuwing, melancholie, humor en muzikale kwaliteit zorgen voor een indrukwekkend programma.”

Niki Jacobs (zang), Pieter Jan Cramer (accordeon) en Emile Visser (cello) brengen in hun voorstelling liederen van meer dan honderd jaar oud, variërend van intens droevig naar humoristisch en venijnig, afgewisseld met nieuwe hedendaagse eigen geschreven Jiddische, Engelse en Nederlandse songs.

Emile Visser weet met zijn wonderschone toon muzikale sprookjes tot leven wekken. Niki Jacobs, zangeres, zingt al meer dan vijftien jaar Jiddische liederen en wordt gezien als een van de belangrijkste vertolksters van het Jiddische lied. Vooral geroemd om haar zuivere stem, haar interpretaties én vernieuwde kracht als het om nieuw geschreven Jiddische liederen gaat. Met haar fluweel zachte stem raakt zij keer op keer tot diep in de kern van je hart. Pieter Jan Cramer, pianist en accordeonist is een virtuoos en overtuigende improvisator met grondige kennis van elk muzikaal idioom. Moeiteloos danst hij door alle genres van de volks/jazz en wereld – muziek heen om met volle overgave altijd de essentie van muziek te raken.

Reacties zijn afgesloten.