zondag 23 oktober 2011 – 15.00 uur

“A SONG JOURNEY”
Jan Donkers – Amerika kenner
Edo Donkers – zang/gitaar
Abel de Lange – gitaren
Een reis door de VS in verhalen, beeld en muziek

A song journey

Op zondag 23 oktober om 15.00 uur wordt het publiek in ’t Mosterdzaadje meegenomen in een denkbeeldige Greyhound bus, met achter het stuur de alom geprezen VPRO DJ/ Schrijver/Journalist en Amerika deskundige Jan Donkers. De gitarist en singer-songwriter Edo Donkers (geen familie) en snarenvirtuoos/zanger Abel de Lange reizen mee op de achterbank en zorgen voor de soundtrack. Hun professionaliteit en muzikale chemie doet de originele nummers overstijgen.

Het wordt een enerverende en leerzame reis met verhalen over de Amerikaanse geschiedenis, verrijkt met beelden en geïllustreerd met muziek. De reis voert naar het kloppende hart van die duizelingwekkende hoeveelheid pareltjes die de Amerikaanse muziek rijk is.

Songs uit de tjokvolle Americana schatkist worden over de luisteraar uitgestrooid, beelden van het weidse Amerikaanse landschap trekken voorbij. Reisgids en chauffeur Jan Donkers vertelt er zijn haarscherpe observaties en verhalen bij.

Via hoofdaderen van Interstate Highways langs iconen van The American Song, via ‘Dirt Roads’ en landweggetjes naar de best bewaarde geheimen van het Amerikaanse lied. Van Bruce Springsteen tot Leadbelly, van Dolly Parton via Woody Guthrie naar Townes van Zandt en de talloze troubadours die in hun voetspoeren traden.

Reacties zijn afgesloten.