vrijdag 21 oktober 2011 – 20.00 uur

DUO ROSSIGNOL MET “WHAT’S IN THE AIR?”
Alice Gort-Switynk – theorbe, gitaar
Elly van Munster – blokfluiten
Geminiani, Locke, Vivaldi, de Boismortier, Giuliani

Duo Rossignol met “What’s in the air?”

Ensemble Rossignol

Op vrijdag 21 oktober om 20.00 uur is het befaamde Ensemble Rossignol te gast in ’t Mosterdzaadje. Alice Gort (blokfluiten) en Elly van Munster (theorbe en gitaar) presenteren het programma “What’s in the air” met muziek uit de 17e en 18e eeuw van Geminiani, Locke, Vivaldi en Boismortier. En zoals het duo gewend is en het concert extra spannend maakt is de afwisseling van oude muziek met nieuwe. Zij voeren van Victor Fortin de Liebeserklärungen uit. Een duet voor basblokfluit en gitaar. Ook van Gordon Saunders staan vier blokfluit melodieën op het programma.

De afwisseling in instrumenten en stijlen, in solo- en samenspel geeft bij elkaar zo een grote variatie aan klank en ervaringen dat maakt dat deze kleine bezetting absoluut niet verveelt. In de pers worden ze bejubeld om hun fraaie toonvorming, grote muzikaliteit en beheersing van hun instrument op hoog niveau. Het duo wordt omschreven als pure warmte en luistergenot.

Hun naam rossignol betekent nachtegaaltje, een muziekstuk van Jacob van Eijk uit 1648.

Het programma heeft als leidraad de ‘Air’ of ‘Aria’. In de strikte betekenis is dit een gezongen lied, maar ook in de instrumentale muziek komt dit begrip regelmatig voor. Het is dan ook een uitermate opvallend melodieus programma waarin de instrumenten lijken te zingen.

Duo Rossignol werkt al vanaf 1998 samen. Ze hebben 3 cd’s uitgebracht.
Alice Gort-Switynk kreeg haar opleiding voor Uitvoerend Musicus in Enschede waar zij tevens muziektherapie studeerde. Zij werkt samen met een organist en leidt blokfluitensembles.
Elly van Munster begon haar studie klassiek gitaar, maar studeerde af met luit. Zij speelt diverse ensembles en specialiseerde zij zich in het 14e eeuwse repertoire. Zij won met Sinje Kiel de eerste prijs en de publieksprijs in Berlijn bij het concours voor Oude Muziek.

Zie voor meer informatie: www.ensemblerossignol.com

Reacties zijn afgesloten.