zondag 16 oktober 2011 – 15.00 uur

DUO ZINGER MET “FROM AMERICA, WITH LOVE”
Nathalie Mees – sopraan
Wim Voogd – piano
Barber, Copland, Bernstein, Ives, Rorem

Nieuw liedprogramma van Duo Zinger: “From America with love”

Duo Zinger

De zangeres Nathalie Mees en de pianist Wim Voogd vormen samen het Duo Zinger. Op zondag 16 oktober om 15.00 uur brengen zij hun programma “From America, with love” in ’t Mosterdzaadje. Daarin werken van Barber, Bernstein, Rorem, Ives en Copland.

Hun samenwerking begon in 2007 met het maken van een cd waarop nooit eerder uitgebrachte liederen van de (toen nog) onbekende Nederlandse componiste Anna Cramer.

Het begin van een intense samenwerking waarbij de naam Zinger die ze kozen de lading goed dekt. Zinger betekent in het Engels ‘iets wat de bedoeling heeft te verrassen, iets ongewoons’.

Verrassend is hun nieuwe liedprogramma zeker. De verschillende kanten van het Amerikaanse lied worden door de componisten belicht. Het publiek komt in een muzikaal emotionele wereld van uitersten; van cabareteske speelsheid tot hartstochtelijke ernst. Hierbinnen neemt de onbevangenheid van het kind een bijzondere plek in.

Ook afzonderlijk van elkaar hebben Nathalie Mees en Wim Voogd een mooie carrière opgebouwd.Nathalie, die aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde, werkt als solist in oratoria en opera. Zij volgde masterclasses bij o.a. Jard van Nes, David Wilson Johnson en Meinard Kraak en werkte samen met dirigenten als Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw en Peter Dijkstra. Momenteel wordt zij gecoacht door Jard van Nes en Gemma Visser.

Wim is als docent bijvak piano verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In diezelfde stad is hij dirigent-organist van de Driekoningenparochie. Hij is regelmatig te horen als solist en als begeleider van vocale en instrumentale solisten. Na zijn studie piano, orgel en kerkmuziek specialiseerde hij zich in liedbegeleiding. Ook werkt hij mee aan oratoriumuitvoeringen.

Voor meer info: www.duozinger.nl

Reacties zijn afgesloten.