EXPOSITIE september/oktober 2012

schilderijen van Wim Zuiderveld

Tentoonstelling in ’t Mosterdzaadje: Wim Zuiderveld schildert muziek

Met een weelderige penseelvoering schildert de Haarlemse kunstenaar Wim Zuiderveld zijn kleurig en gelaagde werk. Je weet nooit helemaal wat je ziet en je fantasie slaat op hol. Geheimzinnig, stemmingsvol, kleurrijk en met diepte. Niet toevallig dus dat in zijn werk de invloed van klassieke muziek een belangrijke inspiratiebron vormt.

Zijn expositie in ’t Mosterdzaadje is net als vorig jaar een ode aan de klassieke muziek. Op zijn schilderijen vermeldt hij de bron van zijn werk, zoals bijvoorbeeld het dynamische en feestelijke schilderij waarin Chopin in vorm en kleur wordt uitgedrukt. De muziek wordt via het oog haast voelbaar. Ook komen er wat pastels van landschappen te hangen.

Wim Zuiderveld (1950) exposeert regelmatig in den lande en zijn tentoonstelling die hij eerder in ’t Mosterdzaadje liet zien bracht zoveel enthousiaste reacties teweeg, dat we het nieuwe seizoen weer met zijn kunst beginnen. Zijn atelier is in Amsterdam. Hij werkt tevens in opdracht en geeft privé lessen.

De expositie is te bezichtigen voor en na afloop van de concerten.
Ook op afspraak met de kunstenaar zelf: 0615171703

Reacties zijn afgesloten.