zondag 2 december 2018 – 15.00 uur

FOLKBAND aeLiXihr
Wendy Wouters – blokfluiten
Jurgen Houwers – viool
Onno de Weerd – gitaar
Folk in een klassiek jasje

Folkmusic in klassiek jasje

aeLiXihr

Folkband aeLiXihr is op zondag 2 december om 15.00 uur te gast in ’t Mosterdzaadje. De musici, de blokfluitiste Wendy Wouters, de violist Jurgen Houwers en de gitarist Onno de Weerd vonden elkaar in het delen van mooie melodieën, bijzondere akkoorden en ritmes. Ze kwamen terecht bij de folkmusic. Deze stijl geeft ruimte aan hun passie voor het componeren en improviseren, waarbij zij zich laten inspireren door de rijkdom van traditionele en hedendaagse volksmuziek. Van dansfestival tot huiskamerconcert: aeLiXihr voelt zich er thuis. Het veelzijdige repertoire van deze folkband omvat inmiddels vele eigen composities en West-Europese traditionals uit het Noordzeegebied in intieme, polyfone, dynamische en kleurrijke arrangementen met ruimte voor improvisatie. Soms zo aanstekelijk dat je bijna niet op je stoel kunt blijven zitten.

Jurgen Houwers speelt viool in de meest uiteenlopende muziekstijlen, van klassiek tot rock. Hij schrijft liedjes, speelt in de band van singer-songwriter Vera Bon, dirigeert een klassiek vocaal ensemble en een popkoor, zingt in een barbershop-kwartet en geeft overdag muziekles op verschillende scholen.

Onno de Weerd (K0eK, Consorcio Fuente y Caudal) is op het moment werkzaam als uitvoerend musicus en arrangeur, zowel solistisch als met zijn folk-ensemble aeLiXihr en diverse andere ensembles. Zijn repertoire bestaat uit eigen composities en arrangementen en klassiek repertoire uit diverse stijlperiodes, evenals ‘fingerpicking’, Spaanse, ‘celtic’ en Zuid-Amerikaanse werken.

Wendy Wouters geeft blokfluit- en ensemblelessen in haar eigen lespraktijk in het Bimlokaal in ’s-Hertogenbosch en geeft daarnaast regelmatig workshops blokfluitensemble in de Eifel als docent bij ‘Dynamoworkshops’. Naast haar lessen staat Wendy graag op het podium, waarbij ze haar sporen onder meer verdiende met blokfluitensemble Scarabee en met de folkbands Violet, Dansl’air en aeLiXihr.

Reacties zijn afgesloten.