vrijdag 24 februari 2012 – 20.00 uur

KLEZMER ENSEMBLE NIGUNIM
Marulka Gijsen – viool
David Schwarzkopf – klarinet
Hans Booij – accordeon
Peter Tollenaar – contrabas
Eigenzinnige bewerkingen van authentieke Joodse melodieën.
Muziek om op te dansen, muziek om bij weg te dromen.
tevens CD-verkoop!

Klezmer Ensemble Nigunim

Klezmer Ensemble Nigunim

Opgetogen én ingetogen zal de muziek klinken op vrijdag 24 februari om 20.00 uur in ’t Mosterdzaadje. Het Klezmer Ensemble Nigunim staat garant voor een fantastisch concert. Klezmer Ensemble Nigunim bestaat uit vier gedreven musici die zich laten inspireren door de traditionele joodse muziek uit Oost-Europa. Deze muziek heeft een rijke traditie: het ontstond spontaan op straat, in werkplaatsen, thuis en op feesten. Het gaat over het leven van alledag, over geluk en verdriet, realiteit en dromen.

Klezmer Ensemble Nigunim speelt eigenzinnige bewerkingen van authentieke melodieën en wisselt deze af met nieuwe zelfgeschreven composities: muziek om op te dansen, muziek om bij weg te dromen. Muziek voor wie het avontuur zoekt, de herkenning of juist de verrassing….

Marulka Gijsen: viool
Marulka is op 6-jarige leeftijd begonnen met vioolspelen en studeerde aan het conservatorium bij Zachar Bron, Natalia Morozova en Jaap van Zweden. Zij was 10 jaar lang concertmeester van het Belcanto Festival Opera Orkest en speelt regelmatig in o.a. het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie. Ook is zij violiste in het Baileo Strijkkwartet waarmee zij verschillende CD-opnames maakte. Daarnaast is Marulka ook actief als vioolpedagoge in haar eigen vioolpraktijk.

David Schwarzkopf: klarinet, basklarinet
David kreeg zijn eerste muzieklessen op 6 jarige leeftijd. Hij studeerde klarinet aan het conservatorium bij Henk de Graaf en Frans de Jong. Sinds 1990 is hij zich gaan toeleggen op de joodse volksmuziek. Naast klarinettist is hij componist en arrangeur. Enkele jaren geleden is hij zich gaan specialiseren in het schrijven en bewerken van muziek voor draaiorgels. David maakt tevens deel uit van het muzikale clownsduo: Duo Doorgedraaid.

Hans Booij: accordeon
Hans komt uit een muzikaal nest en kreeg zijn eerste accordeon- en pianolessen van zijn vader. Hij studeerde aan het conservatorium klassiek trompet en harmonie-/fanfare directie.Hans speelde in diverse formaties en is momenteel als accordeonist ook actief in het Colour Trio. Naast muzikant is hij componist en arrangeur.

Peter Tollenaar: contrabas
Peter studeerde contrabas bij Peter Luit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn diploma Docerend Musicus haalde hij zijn Aantekening Kamermuziek bij Knutt Guetller en Jean Paul Everts. Peter speelde o.a. in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Ballet Orkest en het Radio Kamer Orkest. Daarnaast speelde hij bij het Yves Ensemble en het Hortus Ensemble. Hij is momenteel ook bassist bij het Colour Trio. Peter speelt op een Italiaanse contrabas gebouwd door Federico Lowenberger en Antonio Airenti, de contrabas kreeg de 3e prijs op het “XV concorso di liuteria di Bagnacavallo”.

Uitgebreide informatie zoals foto’s, muziekfragmenten en CD’s op www.nigunim.nl.

Reacties zijn afgesloten.