vrijdag 13 april 2012 – 20.00 uur

PIANO DUO UIT NICE
Frédéric Chauvel & Marc Solé-Leris
o.a. Norwegian Dances van Grieg

Pianoduo van grote klasse uit Frankrijk in ’t Mosterdzaadje

Frédéric Chauvel en Marc Solé-Leris

Het beroemde Franse Pianoduo Mark Solé-Leris & Frédéric Chauvel is op concertreis door Europa en zal op vrijdag 13 april om 20.00 uur te gast zijn in ’t Mosterdzaadje. Een buitenkans om deze pianomeesters aan het werk te zien. Op het oorstrelend programma staan Grieg, Liszt, Mendelssohn. Maar ook gaan ze swingen in de Rhapsody in Blue van Gershwin en de Zuid-Amerikaanse ritmes van het componisten/pianoduo Whipple & Morales. Een programma vol romantiek en ritme. Onlangs behaalde dit duo de eerste prijs bij het Grieg Concours in Oslo.

In Noorse Dansen van Grieg komt de volksmuziek uit Noorwegen prachtig tot zijn recht. Toegankelijke melodieën en spannende, pakkende ritmes die een opgewekt gemoed geven. De Préludes van Liszt zijn symfonische gedichten, vol van romantische thema’s waarin lief en leed wordt afgewisseld. Na nog een paar lieftallige variaties van Mendelssohn komen ze na de pauze terug met de befaamde muziek van Gershwin, de Rhapsody in Blue. Gershwin gebruikt klassieke en jazz elementen in dit beroemd geworden werk uit 1924. Hij schreef het toen hij 25 jaar oud was. Helemaal van deze tijd is het werk dat componisten/pianoduo Whipple & Morales schreef voor piano quatre mains. Met dit Amerikaans-Cubaanse duo vormen Frédéric Chauvel en Mark Solé-Leris het United Nations Piano Quartet.

Beide pianisten zijn als docent verbonden aan het Conservatorium in Nice. Zij organiseren in Zuid Frankrijk muziekfestivals en kwamen zo in aanraking met het Nederlandse MirAnDa Trio. Onder de indruk van hun vakmanschap hebben ze de Franse pianisten naar Nederland gehaald. Zondag 15 april treden ze op in programma Spiegelzaal en ’s middags om 15.00 uur zijn ze te beluisteren in de Engelse Kerk op het Begijnhof in Amsterdam.

Reacties zijn afgesloten.