maandag 28 mei 2012 – 15.00 uur

2e Pinksterdag

HET BRACKMAN TRIO
Anne Brackman – piano
Tim Brackman – viool
Jonathan van IJzerlooij – cello
Beethoven, Liszt, Smetana

Het Brackman Trio, een trio vol beloftes

Het Brackman Trio
foto: Ronald Knapp

Op Tweede Pinksterdag, 28 mei om 15.00 uur brengt het jong en veelbelovende Brackman Trio een prachtig programma in ’t Mosterdzaadje. De leden: Tim Brackman (viool); Jonathan van IJzerlooij (cello) en Anne Brackman (piano) spelen pianotrio’s van Beethoven, Liszt en Smetana.

Het is de tweede keer dat zij zich in ’t Mosterdzaadje laten horen en sinds die tijd is er veel gebeurd. Ze werden prijswinnaars van verschillende kamermuziekconcoursen in Amsterdam en Hoorn. Ze maakten op uitnodiging van de Nederlandse ambassade een tournee door Zwitserland. Hun eerste cd werd in 2011 gemaakt en binnenkort verschijnt een nieuwe.
Zie ook: website van Het Brackman Trio

Het concert wordt geopend met Trio op.1 nr.3. Het is een echte Beethoven. Het is een prachtig lyrisch trio vol verrassingen. Denk je net alle muziek over je heen te laten komen, krijg je een draai om je oren, of dient er zich een onheil aan. Beethovens temperament en grilligheid viert hoogtij.

Tristia van Liszt is een bewerking voor trio van het pianostuk Vallée d’Obermann. Aangrijpende en fantasierijke muziek.

Tot slot het Trio van Smetana dat in 1855 werd voltooid. Hij schreef het een paar maanden na het overlijden van zijn nog net geen 5 jaar oud geworden dochtertje Bedriska. De boosheid en wanhoop is door het gehele trio goed te horen. Maar ook een voorzichtige poging tot optimisme, reflectie en overwinningsdrang. Liszt schijnt erg onder de indruk te zijn geweest van dit trio toen hij het in 1856 voor het eerst in Praag hoorde.

Als trio volgen ze Masterclasses, cursussen en lessen o.a. van Liza Ferschtman. Hun samenspel begon tijdens hun opleiding aan de Academie Muzikaal talent. Het is nu het derde jaar dat ze als Brackman Trio de harten van het publiek weten te veroveren.

Reacties zijn afgesloten.