zondag 30 september 2012 – 15.00 uur

JAZZ DUO TARENSKEEN/RÖRBY
“Leap into the Unknown”
Olaf Tarenskeen – gitaren
Michael Rörby – trombone
Eigen composities, American Songbook stukken, Cole Porter, Gershwin e.v.a.

Veelzijdig Jazz Duo Tarenskeen/Rörby

Olaf Tarenskeen en Michael Rörby

Op zondag 30 september om 15.00 uur een speciaal concert waar de jazzliefhebber, maar ook de algemene liefhebber zijn hart kan ophalen. Het Jazz Duo Tarenskeen/Rörby brengt een programma ‘Leap into the Unknown’. Alleen al de combinatie gitaar en trombone prikkelt de nieuwsgierigheid.

Sprong in het onbekende dus, waarin de luisteraars zelf hun associaties met genres kunnen invullen immers: trombone is een jazz instrument, een fanfare en een symfonieorkest instrument. De nylon snarige gitaar zien we in de klassieke, Braziliaans en jazz muziek.

Het repertoire dat zij spelen bestaat uit eigen composities, American songbook stukken, en free-impro: een gebruikelijke formule van de jazzmuzikant van de laatste 30 jaar. De eigen composities laten zich als Europese hedendaagse klassieke muziek beluisteren. Maar ook Cole Porter, Gershwin en andere thema’s van Tin Pan Alley componisten zullen aan bod komen.

Tarenskeen en Rörby spelen duo muziek met een voor de luisteraar volgbare communicatie in zowel het traditionele als het moderne idioom. Ook voor degene die niet bekend is met de jazzmuziek een boeiend programma.

De trombonist Michael Rörby komt uit Stockholm, waar hij opgroeit in een gezin vol muziek, zoon van een gitarist en kleinzoon van een organist. Hij begon zijn studie met piano en trompet, maar op zijn 19e jaar werd hij door de trombone gegrepen en werd dat zijn instrument waarmee hij zich het best kon uitdrukken.
In 2001 kwam hij naar Nederland en werd hij geïntroduceerd bij trompettist Philip Harper. Momenteel reist hij voor optredens tussen Amsterdam, Berlijn en Parijs waar hij met verschillende groepen of solistisch werkt.
Over de hele wereld nam hij deel aan jazzfestivals zoals hij al 10 jaar te gast is op het North Sea Jazzfestival.

Olaf Tarenskeen is een van de weinige Nederlandse musici die zowel klassiek als jazz en geïmproviseerde muziek zijn opgeleid. Begin jaren tachtig maakte hij zijn solo debuut op de televisie en dat leverde veel uitvoeringen op met eigentijdse klassieke en geïmproviseerde muziek.
Tarenskeen, die de Wessel Ilcken Prize won, is in staat de technieken van jazz en klassiek op een heel natuurlijke manier te mengen. Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Antonio Pereira en Peter Nieuwerf vertrok hij voor verdere studie naar Canada.
Olaf Tarenskeen is veelgevraagd gitarist bij beroemde eigentijdse muziek ensembles. Hij werkte samen met o.a. Schönberg/Asko ensemble, Mondriaan strijkkwartet, Amsterdam Synfonietta, Willem Breuker Collectief en heel veel anderen in Nederland en daarbuiten. Zijn cd-opnames zijn eveneens talrijk.

www.olaftarenskeen.nl
www.morby.nl

Reacties zijn afgesloten.