zondag 23 september 2012 – 15.00 uur

“DE BEZETTING SPEELT”
“Klarinet Centraal”
Moniek Schippers – klarinet
Caroline Wagner – viool
Mirsa Adami – piano
o.a. Katchaturian trio en Bax sonate

De Bezetting Speelt: Klarinet Centraal

Moniek Schippers

Kamermuziekensemble De Bezetting Speelt, dat uit vijf strijkers en vijf blazers bestaat, verzorgt dit seizoen ook een aantal concerten in kleine bezetting, waarbij één instrument centraal staat. In ’t Mosterdzaadje op zondag 23 september om 15.00 uur staat de klarinet centraal. Klarinettiste Moniek Schippers zal met de violiste Caroline Wagner en de pianiste Mirsa Adami een concert verzorgen met werken van Poulenc, Milhaud, Bax en Khachaturian.

De klank als menselijke stem
De klarinet, zoals wij die nu kennen, ontstond rond 1690. Het instrument raakte meer en meer ingeburgerd in de orkesten van de 18e eeuw. Veel componisten waren gecharmeerd van de bijzondere klank. Volgens Mozart benaderde de klarinet het dichtst de klank van de menselijke stem. De Bezetting Speelt kiest voor werken afkomstig uit het midden van de 20ste eeuw. Poulenc schreef zijn sprookjesachtige Sonate voor klarinet en piano in 1962, tegen het einde van zijn leven. Heel jazzy klinkt de Suite voor klarinet en viool die Milhaud in 1936 componeerde. In de prachtige Sonate voor klarinet en piano uit 1934 verklankt Arnold Bax het Engelse landschap. Tot slot het vurige, Russisch-romantische Trio voor klarinet, viool en piano dat Khatchaturian in 1932 schreef. Kortom: Een verrassend programma, net even anders, met muziek die gehoord wil worden.

Zie voor meer informatie: www.debezettingspeelt.nl

Reacties zijn afgesloten.