vrijdag 21 september 2012 – 20.00 uur

DUO DYADE
Colet Nierop – harp
Marije Vijselaar – harp
Bach, Macdearmid, Debussy, Granados, Franck, Andrès

DuoDyade: De grootsheid en klankkleuren van de harp

Duo Dyade

Duo Dyade is een nieuw sprankelend harpduo met Colet Nierop en Marije Vijselaar. Op vrijdag 21 september om 20.00 uur verzorgen zij een concert in ’t Mosterdzaadje. In het programma “Quatre-vingt quatorze cordes” nemen de harpistes u mee op boeiende reis door de eeuwen heen, een kennismaking met de harp in al haar facetten: van Bach tot Granados en verder; van robuuste Keltische volksmuziek tot sierlijk Frans Impressionisme. Tijdens de concerten spelen Colet en Marije zowel op de pedaalharp als op de Keltische harp en vertellen ze korte anekdotes over de geschiedenis van het instrument en haar componisten. Het duo kijkt altijd om zich heen naar nieuwe bewerkingen/arrangementen, het enige criterium dat telt: het moet mooie, goede muziek zijn dat goed uit de verf komt op de harp.

Colet en Marije bundelden in 2010 hun krachten en wat is er mooier dan een harp…..twéé harpen! Vol enthousiasme, passie en liefde voor de harp laten de harpistes de enorme diversiteit van de harp in hun programma’s tot haar recht komen: ‘Harpmuziek pur sang’. DuoDyade is vernoemd naar het woord ‘Dyade’ wat uit de oudheid stamt: een ‘Dyade’ is een tweetal goden in de Egyptische mythologie. De goden werden vaak in tweetallen tegenover elkaar geplaatst om evenwicht en harmonie te bewaren. Het staat symbool voor het samenwerkingsverband tussen twee individuen, het vormt een twee-eenheid. De harpistes willen het publiek kennis laten maken met de grootsheid en alle klankkleuren van dit prachtige instrument. Het publiek kent veelal niet de harp als volwaardig solo-instrument en heeft het een wat stoffig en imago. Colet en Marije willen met hun spel het publiek laten zien dat dit allesbehalve het geval is. De laatste tijd staat de harp steeds meer in de belangstelling en daar springt het duo graag op in.

Colet Nierop behaalde haar Bachelor en Master diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Daar studeerde zij bij Edward Witsenburg als bij Ernestine Stoop. Colet volgde masterclasses bij harpisten als Tania Tauer, Isabelle Moretti, Susann McDonald, Catherine Michel. Zij speelt met haar eigen ensembles met o.a. sopraan Gaby de Goede en jazz-zanger en percussionist Eddie Conard, zeer succesvol in zowel binnen als buitenland. Ze speelt in orkesten en heeft haar lespraktijk in Warmenhuizen, Schagen, Hillegom, Bennebroek, Uitgeest, Beverwijk en Texel.

Marije Vijselaar studeerde bij Erika Waardenburg aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij zowel de Bachelor als de Master opleiding volgde. Tijdens haar studie volgde Marije diverse masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Isabelle Moretti, Isabelle Perrin, Maria Graf, Petra van der Heide. Ook nam ze deel aan zowel nationale- als internationale concoursen. Op dit moment werkt ze als freelance harpiste bij diverse orkesten en ensembles en is ze als harpdocente werkzaam op de Muziekschool Heemskerk en op de muziekschool ‘Gerard Boedijn’ in Hoorn.

Reacties zijn afgesloten.