vrijdag 26 oktober 2012 – 20.00 uur

TRIO ZINGER
Nathalie Mees – sopraan
Wim Voogd – piano
Rogier Hendrix – hoorn
o.a. R. Strauss, Schumann, Donizetti,
Schubert, Gounod, Winteregg

De verrassende combinatie van hoorn, zang en piano in Trio Zinger

Trio Zinger

Op vrijdag 26 oktober om 20.00 uur presenteert Trio Zinger een uniek programma waarin klanken van hoorn, zang en piano samensmelten. Uitvoerenden zijn Nathalie Mees (sopraan), Wim Voogd (piano) en Rogier Hendrix (hoorn). Ze brengen muziek van o.a. Strauss, Schumann, Donizetti, Schubert, Gounod en Winteregg (première).

Het Duo Zinger oogstte veel lof met een eerder optreden in ’t Mosterdzaadje en daar niet alleen. Het gaat goed met ze en hun nieuwe programma aangevuld met hoorn, wordt dit seizoen op veel podia ten gehore gebracht.

Als thema voor dit programma kozen zij : Verwondering ofwel de schoonheid van het alledaagse. In de liederen is sprake van de schoonheid van een traan of van een vallende avond, van het onbereikbare en het verlangen.

Naast deze romantische werken staan ook composities uit de 20ste eeuw op het programma van onbekende componisten als Steven Winteregg en Donald Busarow. Deze moderne componisten verwonderen zich over de schoonheid van de stad en de willekeur van de dood. Met Cinco Melodias en forma de Montemel van de Portugese Eurico Carrapatoso en Three City Songs van de Amerikaan Steven Winteregg heeft Trio Zinger zelfs enkele Nederlandse premières. Laat Trio Zinger u meenemen naar de wereld van het alledaagse, maar toch buitengewone. En verwondert u over de schoonheid en veelzijdigheid van de hoorn in de verrassende combinatie met zang en piano.

Nathalie Mees kreeg al direct na haar afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag veel concerten zowel in opera als met orkest. Veel publiciteit kreeg zij met de cd met werken van de Nederlandse componiste Anna Cramer.

Wim Voogd studeerde piano, orgel en kerkmuziek in Den Haag. Hij is verbonden aan het Conservatorium in Den Haag en vaste organist/dirigent van de H. Driekoningenparochie in Den Haag.

Rogier Hendrikx studeerde moderne en natuurhoorn in Amsterdam nadat hij zij studie geschiedenis had afgesloten. Hij specialiseerde zich in Wenen in de Wiener hoorn. Hij bespeelt historische instrumenten en zijn repertoire varieert van opera tot kamermuziek. Zijn hart ligt bij de Weense klassieken. Rogier is lid van het Papageno Ensemble, een kwintet gewijd aan oude instrumenten.

Reacties zijn afgesloten.