vrijdag 19 oktober 2012 – 20.00 uur

DUO AMARANTIS
Mariana Hutchinson – viool
Maureen Wong – piano
Beethoven, Brahms, Stravinsky

De passie van het Duo Amarantis

Duo Amarantis

Nieuw in ’t Mosterdzaadje, het zeer gedreven en professionele Duo Amarantis dat bestaat uit de violiste Mariana Hutchinson en de pianiste Maureen Wong. Zij verzorgen op vrijdag 19 oktober om 20.00 uur een concert met op het programma Beethoven, Brahms en Stravinsky.

Mariana Hutchinson en Maureen Wong leerden elkaar kennen op de Jong Talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Toendertijd speelden ze al samen en besloten in 2009 uit vriendschap en plezier samen te musiceren. Ze ontwikkelden een muzikale vriendschap met gemeenschappelijke voorkeuren en interessante tegenstellingen. Mariana en Maureen vormen een jong en enthousiast duo wiens passie muziek maken is. Samen proberen zij muziek en de bijbehorende regenboog aan emoties over te dragen aan een zo breed mogelijk publiek. Naast het spelen van geijkte meesterwerken voor viool en piano richten zij zich ook op minder bekende muzikale juwelen onder de aandacht van de luisteraar te brengen.

Duo Amarantis werd gecoacht door Peter Brunt, Ellen Corver en Philippe Graffin. Inmiddels stonden zij op verschillende grote podia in Nederland o.a. de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Het concert opent met de vierdelige Sonate uit 1802 (Op.30 no 2) die Beethoven opdroeg aan Tsaar Alexander I van Rusland. Nieuw in die tijd waren de twee gelijkwaardige partijen voor viool en piano. Een briljant en virtuoos stuk, eindigend in een wondermooie, energieke climax.

Beroemd is de Regen-sonate van Brahms, zo genoemd naar het Regenlied dat in de muziek is terug te horen.

Stravinsky schreef in 1927 het ballet “Le baiser de la fée”, naar een sprookje van Hans Andersen en baseert zijn muziek op Tchaikovsky van wie hij een groot bewonderaar was. Hij droeg dit ballet op ter herinnering aan Tchaikovsky. Het orkestrale ballet is herschreven voor viool en piano en een belevenis om te zien en te horen spelen.

Tot slot Le Grand Tango van Piazzolla opgedragen aan de Russische cellist Rostropovitch en later voor viool en piano bewerkt door Gubaidulina. Le Grand Tango is een geraffineerde en levenslustige hommage aan de tango, weelderige sensualiteit en hartstochtelijke spanning.

Muziek als een ode op het leven.

Reacties zijn afgesloten.