zondag 14 oktober 2012 – 15.00 uur

PIANO, CELLO EN KLARINET
Ryanne Hofman – klarinet
Sergey Smirnov – piano
Yulia Kharitanova – cello
Beethoven, Schumann, Brahms, Poulenc

IJzeren repertoire door een trio van grote klasse

Op zondag 14 oktober om 15.00 uur treden in ’t Mosterdzaadje op de celliste Yulia Kharitanova, de klarinettiste Ryanne Hofman en de pianist Sergey Smirnov. Trio van grote klasse. Op het programma staan Schumann, Beethoven, Poulenc en Brahms.

De oorspronkelijk uit Rusland komende celliste vervangt in dit concert Willem Stam die in Zweden een optreden heeft. “Het is een geweldige collega en ik weet zeker dat het een enorm succesvol concert gaat worden”, zo laat Willem Stam weten. De oorspronkelijk uit Minsk afkomstige sterpianist Sergey Smirnov weet zich zo omringd door twee mooie en grote talenten.

Van Schumann worden de Fantasiestücke voor klarinet en piano uitgevoerd. Hij schreef deze geliefde werkenuit 1849 in 2 dagen tijd en gaf ze te titel “Nachtstukken”. Bekend en beroemd is het ‘Gassenhauer’ Trio van Beethoven. Na de pauze de klarinetsonate van Poulenc. Het was het laatste wat hij schreef en droeg het op aan zijn collega en vriend de componist Arthur Honneger. Het werd voor de eerste keer uitgevoerd door Benny Goodman en Leonard Bernstein in 1963 bij de begrafenis van Poulenc. Tot slot smelten de klanken van klarinet, cello en piano in elkaar bij het Trio in A mineur van Brahms. Een hoogtepunt uit de Duitse romantiek.

Ryanne Hofman ontving Cum Laude haar ‘Master’ klarinet en basklarinet. Ze werkt bij verschillende orkesten en ensembles en is internationaal een graag gezien gast op festivals. Zij is basklarinettiste van het New European Ensemble, dat bestaat uit jonge topmusici uit heel Europa.

Sergey Smirnov (Wit-Rusland), kwam in 2003 naar Nederland om verder te studeren bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium. Vanaf zijn tiende jaar staat hij op podia over de hele wereld. Hij won talloze internationale concoursen en heeft veel fans in ’t Mosterdzaadje. Ryanne en Sergey stonden samen in Minsk op het podium van het concertgebouw daar.

Reacties zijn afgesloten.