vrijdag 5 oktober 2012 – 20.00 uur

“CAZALLA”
De zoektocht naar Duende
Marina Besselink – sopraan
Valerie Friesen – alt
Femke de Graaf – piano
Een muzikaal theater over Frederico Garcia Lorca

Muziektheater voorstelling CAZALLA! Een pleidooi voor de verbeelding

Trio Bleke Rozen

Vrijdag 5 oktober om 20.00 uur neemt het Trio Bleke Rozen het publiek in ’t Mosterdzaadje mee op een sprankelende zoektocht naar ‘Duende’ aan de hand van teksten en gedichten van Frederico García Lorca en muziek van o.a. De Falla, Piazzolla, Matthias Kadar, Chausson en Andriessen. Trio Bleke Rozen bestaat uit Marina Besselink (sopraan), Valérie Friesen (alt) en Femke de Graaf (piano).

Cazalla! is een eigenzinnige combinatie van het liederen, gedichten, prozatekst en toneel. De dames van het Trio Bleke Rozen brengen in dit programma een ode aan de verbeelding, met Spaanse en Franse liederen, duetten en nieuwe composities van de chansonnier en componist Matthias Kadar op vertaalde gedichten en tekst van Federico García Lorca.

‘Duende’ is het gepassioneerde moment waarop we ons helemaal overgeven aan de muziek. Dit genotvolle, schijnbaar roekeloze en tegelijkertijd pijnlijke moment staat centraal staat in Lorca’s werk, en aangemoedigd door een flink glas Cazalla, (Spaanse anijslikeur met een vrij hoog alcoholpercentage) zingen de zangeressen het dak eraf. Ze willen de sterren zien, en aanraken….

Het vorig seizoen hadden zij veel succes met de voorstelling over het leven en werk van Clara Schumann en Fanny Mendelssohn.

Regie: Flip Filz
Decor en kostuums: Marjan Vos

Reacties zijn afgesloten.