vrijdag 30 november 2012 – 20.00 uur

DOUCE FRANCE
José van Waveren – zang
Pieter Grimbergen – piano
Fauré, Prévert, Brel, Van Waveren

Douce France!

José van Waveren en Pieter Grimbergen

Op vrijdag 30 november om 20.00 uur in ’t Mosterdzaadje de première plaats van het programma “Douce France” van chansonnière José van Waveren en pianist Pieter Grimbergen.

Ze vonden elkaar in hun gezamenlijke liefde voor het Franse chanson, en voor Barbara in het bijzonder. Na een beetje heen en weer spelen en zingen hadden ze in minder dan geen tijd een programma samengesteld. Hun samenwerking kwam op een bijzondere manier tot stand, namelijk via Facebook. Een nieuw duo was geboren en hun eerste succesvolle optreden hebben ze gehad.

José blijft trouw aan haar eigen stijl en zingt de melancholieke chansons van Barbara, en van haarzelf, maar ze bewandelt in dit programma ook nieuwe paden.

Pieter heeft het laatromantische Franse klassieke lied in verbinding gesteld met het Franse chanson en zo hoort u o.a. een lied, een gedicht en muzikaal intermezzo op de vleugel van Gabriel Fauré en liederen van Reynaldo Hahn. Daarnaast een door Joseph Kosma op muziek gezet gedicht van Prévert en natuurlijk het chanson van Charles Trenet dat naar de naam van het duo verwijst!

Zij verluchtigen het programma met —al dan niet zelfgemaakte— foto’s die aansluiten bij de liederen. Kortom, een smaakvol en verrassend programma dat onder anderen de volgende reactie kreeg: “De foto’s, de teksten, het publiek er bij betrekken en uw repertoire keuze, het was allemaal van zo’n opvallend hoog niveau. De beeldschone Romance van Fauré was door de heer Grimbergen zeer smaakvol gespeeld en een mooi rustmoment in dit emotioneel zeer rijke programma. U samen met Pieter Grimbergen was een groot genoegen en het versterkte uw kunsten buitengewoon”.

Laat u verrassen door dit duo met een eigen visie op het Franse chanson.
www.josevanwaveren.eu / www.pietergrimbergen.nl

Reacties zijn afgesloten.