vrijdag 23 november 2012 – 20.00 uur

PIANORECITAL
Alexander Drozdov
Schubert en Chopin

Alexander Drozdov speelt Chopin en Schubert

Alexander Drozdov
foto: NMF Sjaak Ramakers

Op vrijdag 23 november om 20.00 uur is de bij pers en publiek zeer geliefde Russisch-Nederlandse pianist Alexander Drozdov in ’t Mosterdzaadje met een programma van Chopin en Schubert.

Alexander Drozdov heeft afgelopen zomer deelgenomen aan het jaarlijks Zomer Festival in het Franse stadje Nohant. Deze plaats was een cultureel centrum van schrijvers, dichters en componisten. Zo ook Chopin en de schrijfster George Sand.

Alexander Drozdov (Moskou) studeerde behalve in Rusland ook in de V.S. en in Europa. Zijn talent werd al vroeg opgemerkt. Bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam voltooide hij in 2008 zijn pianostudie met de kwalificatie ‘Cum Laude’. In de succesvolle een theaterproductie van Yvonne van der Hurk over George Sand vertolkte Alexander Drozdov pianistisch de figuur van Chopin. Regelmatig hoor je zijn naam noemen op Radio 4 en gelukkig zijn de optredens in ’t Mosterdzaadje hem nog zeer geliefd.

Uitgevoerd gaan worden: Moments Musicaux en Impromptus van Schubert. Na de pauze Mazurka’s, Nocturnes en het Scherzo van Chopin.

Reacties zijn afgesloten.