vrijdag 16 november 2012 – 20.00 uur

RODE SAFRAAN
Concert & CD-presentatie
Anna Azernikova – sopraan
Basia Schulman – piano
Russische liederen en pianominiaturen van o.a. Glinka, Tsjaikovski, Rachmaninov en Sjostakovitsj

Concert en CD- presentatie met Russische Romantiek

Anna Azernikova en Basia Schulman

Vrijdag 16 november om 20.00 uur presenteren de Russische musiciennes Basia Schulman (piano) en Anna Azernikova (sopraan) het programma Rode Safraan. Zo heet ook de CD die ze in dit concert presenteren. Russische liederen en pianomuziek van o.a. Glinka, Tsjaikovsky, Rachmaninov en Sjostakovitsj.

Het wordt een prachtige bloemlezing van Russische liederen uit de 19e eeuw afgewisseld met solo stukken voor piano van o.a. Ljadov.

Anna Azernikova en Basia Shulman zijn twee temperamentvolle musiciennes die elkaar goed leerden kennen op het Conservatorium in Moskou. Ze gingen ieder hun eigen weg en verdienden individueel hun sporen. Basia een gevierd pianiste in Moskou, laureaat van belangrijke internationale concoursen. Anna vervolgde haar studie in Amsterdam en maakt o.a. deel uit van het MirAnDa Trio en is dirigente van verschillende Russische koren. Sinds 4 jaar hebben ze elkaar weer gevondenen geven ze gezamenlijke concerten in heel Europa. De Rode Safraan is hun eerste cd. ’t Mosterdzaadje heeft de eer de plaats van presentatie te zijn.

Reacties zijn afgesloten.