vrijdag 9 november 2012 – 20.00 uur

WERELDMUZIEK ENSEMBLE HAVA-HAVA
Cora Greevenbosch – bansuri en alt-fluit
Marianne Noordink – ney en fluit
Jornt Duyx – gitaar, compositie
Yorgos Kesisoglou – ud
Diederik van Dijk – cello
Vera Ramer – zang
Turkse composities, Indiase improvisaties, melodieën uit Armenië, Libanon, Spanje en meer!

Wereldmuziek ensemble Hava-Hava

Hava-Hava

Vrijdag 9 november om 20.00 uur speelt in ’t Mosterdzaadje het unieke wereldmuziek ensemble “Hava-Hava” een klank en kleurrijk programma met muziek uit o.a. Turkije en India, Armenië, Libanon en eigen composities op bijzondere instrumenten.

De fluitistes Cora Greevenbosch en Marianne Noordink specialiseerden zich na hun Masterstudie fluit in Oosterse muziek. In 2010 besloten zij de rijkdom aan klanken te bundelen. Voor dit concert sluiten Yorgos Kesisoglou op ud, Diederik van Dijk op cello en sopraan Vera Ramer zich aan bij Hava-Hava.

Cora bespeelt de bansuri volgens de Noord-Indiase klassieke muziektraditie en Marianne de ney volgens de Turkse en Arabische klassieke muziektraditie.

De verrassende samenstelling van dit ensemble geeft een heel eigen geluid. Door het samenvoegen van Oosterse tradities en de muzikale achtergronden van de musici ontstaat er een symbiose die de muziek van Hava-Hava heel uniek maakt. Het ene moment droomt u weg op een Indiase melodie (zwevende tapijten bestaan echt….), het andere moment vliegen de noten u om de oren in een opzwepende Turkse Longa (weg tapijt!).

De stukken die op het programma staan worden verbonden door improvisaties van de musici, zowel volgens de klassieke traditie van Noord India en Turkije, als vanuit de Westerse klassieke en hedendaagse muziek. Hava-Hava (wat zowel in het Turks als Hindi ‘lucht’ betekent) neemt u graag mee op deze boeiende muzikale ontdekkingsreis naar het Oosten!

Reacties zijn afgesloten.