vrijdag 2 november 2012 – 20.00 uur

BLOKFLUITENSEMBLE SCARABEE
“Juweeltjes uit de Barok”
Marieke Rigterink
Wendy Wouters } blokfluiten
Hilde de Wolf
Eelco Kooiker – klavecimbel
Martijn Verbrugh – viola da gamba
Corette, Purcell, Boismortier

Juweeltjes uit de Barok door Ensemble Scarabee

Ensemble Scarabee

Op vrijdag 2 november om 20.00 uur klinken er in ’t Mosterdzaadje muzikale juweeltjes uit de Barok. Het ensemble “Scarabee” bestaat uit blokfluitistes Marieke Rigterink, Hilde de Wolf en Wendy Wouters. In dit concert werken mee Eelco Kooiker (klavecimbel) en Martijn Verbrugh (viola da gamba). Dit professionele gezelschap speelt muziek uit het 17e en 18e eeuwse Europa van o.a. Purcell, de Boismortier en Marais, uitgevoerd op kopieën van barokke blokfluiten, begeleid door klavecimbel en viola da gamba. De muziek is soms lyrisch en warm van klank, dan weer vrolijk en feestelijk. Van dit programma werd een cd opgenomen in het kasteel “Amboise”.

Ensemble “Scarabee” draagt de naam van de kever, die door de oude Egyptenaren als heilig werd beschouwd: men veronderstelde dat de scarabee de zon elke dag opnieuw langs de hemelbaan rolde en dat hij de mensheid geluk bracht. Het ensemble werd opgericht in 1995 door musici, afgestudeerd aan diverse Nederlandse conservatoria. Het ensemble geeft sindsdien regelmatig concerten, zowel in Nederland als daarbuiten.

De leden van het ensemble “Scarabee” spelen op handgebouwde instrumenten, vervaardigd naar originelen, die terug te vinden zijn in diverse musea in Europa. Het ensemble zet zich in voor het regelmatig uitvoeren van oude muziek op diverse historische locaties, zoals kastelen en kerken. Op deze manier maakt een modern publiek kennis met muzikale juweeltjes uit vroeger tijd, in een heel bijzondere ambiance.
www.ensemble-scarabee.nl

Eelco Kooiker is een veelzijdig musicus die behalve klavecimbel ook orgel studeerde en zich specialiseerde in fijn-mechanische techniek aan de TU in Delft. Hij is oprichter van het Ensemble Joyeux dat zich toelegt op het uitvoeren van Franse Barokmuziek.

Martijn Verbrugh is projectmatig actief als continuo- en consortspeler in meerdere ensembles en koren.

Laat u meenemen op reis langs de favorieten van “Scarabee”!

Reacties zijn afgesloten.